Ministerul Apărării își cere scuze pentru incidentul privind documentele secrete descoperite în Kent
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels / Ministerul Apărării își cere scuze pentru incidentul privind documentele secrete descoperite în Kent
Pexels / Ministerul Apărării își cere scuze pentru incidentul privind documentele secrete descoperite în Kent
Ministerul Apărării din Marea Britanie și-a prezentat scuzele prin intermediul ministrului Jeremy Quin privind documentele descoperite în apropierea unei stații de autobuz din Kent. 

Guvernul britanic conduce o anchetă prin care se dorește stabilirea împrejurărilor în care mai multe documente clasificate au ajuns în apropierea unei stații de autobuz din Kent. Ministrul apărării Jeremy Quin a declarat în fața Parlamentului britanic că „îi pare foarte rău” pentru ceea ce s-a întâmplat, scrie BBC

Quin a dezvăluit faptul că greșeala aparține unui oficial de rang înalt al serviciilor, acestei persoane fiindu-i restricționat accesul la asemenea documente. Documentele care au ajuns în posesia BBC conțineau informații despre distrugătorul HMS Defender și forțele militare. 

Oficialul a contactat departamentul din care făcea parte pentru a raporta lipsa acestor documente în cursul zilei de marți, 22 iunie, zi în care au fost și găsite. 

„Acest lucru este o greșeală, se pare. Nu vreau să îmi dau cu părerea deja despre anchetă, dar se pare că este greșeala unui singur individ. Îmi pare foarte rău că acest incident a avut loc. Investigația va fi una amănunțită”, a declarat Quin în cadrul Parlamentului. 

Vezi și: Documente secrete din Marea Britanie, găsite într-o stație de autobuz. Informații bombă despre incidentul din Marea Neagră, cu Rusia: Totul a fost planificat

Documentele erau în gunoi

Printre documente se numără informaţii sensibile cu privire la Rusia. În aceste hârtii ar fi și o analiză a posibilei reacții a Rusiei în urma trecerii distrugătorul HMS Defender prin apropierea Peninsulei Crimeea. Totodată, există și o detaliere a planurilor pentru o posibilă prezență militară a Regatului Unit în Afganistan după încheierea operațiunii NATO conduse de SUA acolo.

Ministerul Apărării  a declarat că investighează ”un incident în care au fost recuperate documente sensibile găsite de un cetățean”.  Documentele, în total aproape 50 de pagini au fost găsite într-o grămadă de gunoaie din spatele unei stații de autobuz din Kent, marți dimineață. Britanicul care a predat actele jurnaliștilor a cerut să rămână anonim. BBC consideră că documentele, care includ e-mailuri și prezentări PowerPoint, provin din biroul unui înalt oficial la Ministerul Apărării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel