Data publicării:

Mină marină, descoperită în apropiere de Sulina / foto

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Alertă în largul Mării Negre. O mină, observată la 70 de kilometri travers de Capu Midia / Foto: Facebook Facebook Ministerul Apărării
Alertă în largul Mării Negre. O mină, observată la 70 de kilometri travers de Capu Midia / Foto: Facebook Facebook Ministerul Apărării
O mină marină a fost descoperită în apele Mării Negre, la 13 kilometri de orașul Sulina.

Garda de Coasă a anunțat că o mină marină a fost observată la 7 mile marine est de Sulina, aproximativ 12,9 kilometri, de o navă comercială, conform Adevărul.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în urma unei informații venite de la o navă comercială, au descoperit pe Marea Neagră, la 7 mile marine est de localitatea Sulina, o mină marină, care s-a retras în apele teritoriale ale Ucrainei”, anunță Garda de Coastă.

Polițiștii de Frontieră s-au deplasat la fața locului folosind o navă din dotarea Gărzii de Coastă și au procedat la monitorizarea cu atenție a obiectului. În urma analizei s-a constatat că este vorba de o mină marină aflată în derivă.

La un moment dat, mina a ieșit din câmpul vizual al polițiștilor de frontieră și a intrat în apele ucrainene.

La sfârșitul anului trecut, o altă mină a fost descoperită în apropiere de Portul Constanța. Atunci, şeful Statului Major al Forţelor Navale, viceamiral Mihai Panait, a ordonat intervenţia rapidă a echipei de scafandri de luptă EOD (specializaţi în distrugerea dispozitivelor explozive subacvatice), aflată în serviciul de luptă permanent, precum şi pregătirea puitorului de mine "Viceamiral Constantin Bălescu" pentru a ieşi pe mare.

Echipa care s-a deplasat la locul indicat cu două ambarcaţiuni rapide, a neutralizat mina prin distrugere, după ce au fost luate toate măsurile de siguranţă, fără a mai fi necesară intervenţia puitorului de mine "Viceamiral Constantin Bălescu", arată sursa citată.

Zeci de mine marine în derivă au fost observate și distruse în vestul Mării Negre, după izbucnirea războiului dintre Federația Rusă și Ucraina, la începutul anului 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel