Data publicării:

”Mină” ilegală de Bitcoin, distrusă chiar în sediul Poliției Varșovia

Autor: Alexandru Ichim | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Poliţia din Varşovia a anunțat că a dezmembrat o ''mină'' de bitcoin ilegală ... în propriul sediu.

Poliţia poloneză a anunţat vineri că a dezmembrat o mină ilegală de Bitcoin ... în propriul sediu din Varşovia, relatează AFP, scriu jurnaliștii de la Agerpres. 

Un angajat civil, nu un agent de poliţie (...), a deviat energia electrică către mina de Bitcoin, din păcate acest lucru s-a întâmplat chiar în sediul poliţiei, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei poloneze, Mariusz Ciarka, pentru postul de televiziune TVN24.

Am descoperit acest lucru destul de repede, a dat el asigurări, fără a preciza cât timp a durat infracţiunea.

Bazele de date ale poliţiei nu au fost accesate



Mariusz Ciarka a dat asigurări, de asemenea, că infractorul nu a avut acces acces la bazele de date ale poliţiei.

Potrivit TVN24, angajatul a fost concediat şi parchetul a fost sesizat în acest caz. O a doua persoană este, de asemenea, pe punctul de a fi concediată, potrivit postului de televiziune.

Criptomonedele precum Bitcoin operează printr-o reţea descentralizată: reţelele de computere independente validează tranzacţiile din întreaga lume.

Procesoare puternice pentru ”minarea” de Bitcoin



Participanţii, sau minerii, folosesc procesoare puternice pentru a realiza ecuaţii complexe care dovedesc participarea lor şi primesc automat monede Bitcoin, o activitate care necesită consum mare de energie electrică, de unde şi tentaţia de a se conecta ilegal la reţeaua generală.

Potrivit indicelui de consum al energiei electrice Bitcoin Cambridge (CBECI), minele de Bitcoin ar consuma aproximativ 114 TWh (TerraWatt oră) pe o bază anuală, sau 0,5% din producţia globală de energie electrică, sau puţin mai mult decât consumul Olandei.

FMI va avea 'un rol critic' în tranziţia către banii digitali

Fondul Monetar Internaţional trebuie să-şi sporească resursele deoarece caută "să monitorizeze, să consilieze şi să ajute la gestionarea acestei tranziţii complexe" spre banii digitali, conform unui document publicat joi de FMI, transmite Reuters, mai scrie Agerpres. 

Banii digitali pot face plăţile mai accesibile, mai rapide şi mai ieftine. Dar pentru ca asta să se întâmple, autorităţile trebuie să-şi intensifice eforturile în vederea rezolvării dificultăţilor cheie: numerarul digital trebuie să fie sigur, trebuie să protejeze economia internă şi stabilitatea financiară, şi trebuie menţinută stabilitatea sistemului monetar internaţional, apreciază instituţia financiară.

"FMI are un rol critic - trebuie să-i ajute pe membrii săi să valorifice beneficiile şi să gestioneze riscurile legate de banii digitali. Şi mai important, "banii digitali trebuie reglementaţi şi furnizaţi astfel încât ţările să menţină controlul asupra politicii monetare, a condiţiilor financiar şi a regimurilor de curs de schimb", se arată în documentul FMI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel