Militarii români răniţi, la concurs. Decizia MAPN
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Ministrul apărării, Mihnea Motoc alături de Nicolae Ciucă, şeful Statului Major General vor susţine o teleconferinţă cu militarii răniţi în misiuni. Ei îi vor invita să facă parte din echipa României la Invictus Games Toronto 2017, jocuri paralimpice dedicate militarilor. 

Videoteleconferința se va desfășura în București și alte cinci garnizoane: Cluj-Napoca - Comandamentul Diviziei 4 Infanterie, Buzău - Comandamentul Diviziei 2 Infanterie, Brașov - Comandamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte, Craiova - Comandamentul Brigăzii 2 Infanterie și Constanța - Comandamentul Flotei.

În cadrul proiectului, vor fi încurajaţi să facă parte din “Invictus Team România” cât mai mulţi militari, indiferent de tipul de dizabilitate pe care o au. Alături le vor putea fi şi familiile, atât pe timpul pregătirii şi antrenamentelor, cât şi în timpul competiţiei din Canada.
 
"Invictus Games" este un evenimentul sportiv internaţional dedicat în exclusivitate militarilor invalizi/răniţi ca urmare a participării la misiuni în teatrele de operaţii sau la acţiuni militare interne. Acestacuprinde mai multe discipline sportive, adaptate pentru persoane cu dizabilităţi, respectiv: tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la aparat special, haltere, ciclism, volei din poziţia şezând, înot, baschet şi rugby din scaunul cu rotile, golf şi hochei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel