Data actualizării:
Data publicării:

Militar român decorat de Iohannis. Caporalul Constantin Iosif, erou în Afganistan

Autor: Mircea F. Cristian | Categorie: Stiri
WhatsApp
Caporalul clasa a III-a Constantin Iosif a fost decorat de președintele Klaus Iohannis, pentru intervenția sa salvatoare într-un moment dificil, în Afganistan.

Conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis i-a conferit caporalului Constantin Iosif Medalia "Bărbăţie şi Credinţă" clasa I, cu însemn de război, în semn de "apreciere pentru modul ireproşabil de îndeplinire a sarcinilor specifice misiunii din teatrul de operaţii din Afganistan, pentru promovarea imaginii Armatei României".

MApN a scris, în 17 Noiembrie, pe pagina de Facebook:

”Caporalul clasa a III-a Constantin Iosif, datorită promptitudinii cu care a reacționat, a salvat viețile camarazilor săi în Afganistan!

Pe timpul unei misiuni de consiliere privind securitatea desfășurării alegerilor prezidențiale în Afganistan, echipa condusă de către generalul de brigadă Edmond Mile Brown, comandantul TAAC-S a fost angajată cu foc de către un insurgent, la ieșirea dintr-o bază militară afgană. Militarii americani se aflau în cadrul unui convoi al Batalionului 495 Protecția Forței „Vulturii Negri”. Atacatorul a fost angajat imediat cu foc și neutralizat de către caporalul clasa a III-a Constantin Iosif, servant la mitralieră pe unul dintre autovehiculele MRAP.

Caporal Iosif decorat

Pentru modul în care a acționat aplicând procedurile standard de operare, militarul român a fost decorat de către partenerul american cu medalia The Army Commendation C Device, în cadrul unei ceremonii desfășurate în Baza Aeriană Kandahar.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel