Milioane de pești morți plutesc pe un fluviu din Australia. "Este cu adevărat oribil" - Video
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Milioane de pești morți plutesc pe un fluviu din Australia. "Este cu adevărat oribil" / Foto: Captură video Youtube 7 News
Milioane de pești morți plutesc pe un fluviu din Australia. "Este cu adevărat oribil" / Foto: Captură video Youtube 7 News
Milioane de pești morți plutesc pe un fluviu din sud-estul Australiei.

Milioane de peşti aflaţi în descompunere au blocat o parte importantă a unui fluviu din sud-estul Australiei, afectat de un puternic val de căldură, au transmis vineri autorităţile locale, relatează Agerpres, citând AFP.

Guvernul statului australian New South Wales a informat că "milioane" de peşti morţi plutesc pe fluviul Darling, în apropiere de satul Menindee, această fiind a treia extincţie în masă în zonă din 2018 până în prezent.

Videoclipurile postate pe reţelele de socializare arătau bărci în mijlocul unor bancuri dese de peşti morţi, suprafaţa fluviului fiind aproape invizibilă.

"Este cu adevărat oribil, sunt peşti morţi cât vezi cu ochii", a declarat pentru AFP Graeme McCrabb, un locuitor din Menindee, vorbind despre consecinţele "incomensurabile" asupra mediului.

De ce au murit peștii



Potrivit guvernului local, populaţiile de heringi şi de crapi au sporit puternic în acest fluviu în urma inundaţiilor recente, însă de atunci apele s-au retras.

"Moartea acestor peşti este legată de nivelul scăzut de oxigen din apă (hipoxie) pe măsură ce apele inundaţiilor se retrag", a explicat autoritatea într-un comunicat, adăugând că valul de căldură agravează acest fenomen.

Precedentele extincţii în masă în zona Menindee au fost atribuite lipsei de apă din fluviu, dar şi proliferării unei alge toxice pe o suprafaţă de aproximativ 40 de kilometri.

Satul de 500 de locuitori a fost devastat de inundaţii şi de secetă în ultimii ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel