Data actualizării:
Data publicării:

Miliarde de oameni, nevoiți să trăiască în căldură extremă. Proiecțiile specialiștilor

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp

Miliarde de oameni ar putea trăi în zone mult prea fierbinți pentru trai, arată un studiu asupra încălzirii globale.

Miliarde de oameni ar putea trăi în zone mult prea fierbinți pentru trai, arată un studiu asupra încălzirii globale, conform CNN. Astfel, 3 miliarde de persoane ar trebui să înfrunte temperaturi extreme pentru corpul uman atunci când ies din casă, până în 2070.

Mii de ani, oamenii au trăit într-o „nișă climatică" foarte specifică, în care temperaturile medii sunt ideale pentru ca societățile să se dezvolte, iar condițiile sunt favorabile pentru agricultură și șeptel.

Miliarde de oameni vor trebui să se adapteze

În studiul publicat în jurnalul Academiei Naționale de Științe din SUA, o echipă internațională de arheologi, cercetători climatici și ecologiști a spus că, în cazul în care efectul de seră din acest moment continuă în acest ritm, miliarde de persoane vor trăi în condiții termice mai fierbinți decât cele care au permis civilizațiile umane în ultimii 6.000 de ani.

Pentru fiecare grad Celsius adăugat temperaturii medii, un miliard de oameni vor fi nevoiți ori să migreze în zone mai răcoroase, ori să se adapteze la condiții de căldură extremă.

Cel mai rău scenariu sau „ce se poate întâmpla dacă nu schimbăm” ceva

Arheologul din cadrul Universității din Washington și co-autorul studiului, Tim Kohler, a spus că aceste descoperiri pot fi văzute ca un scenariu negativ sau un scenariu „mergem înainte" care arată „ce se poate întâmpla dacă nu schimbăm modul în care locuim pe această planetă".

În mod surprinzător, transmit cercetătorii, oamenii au favorizat condițiile acestea de trai în ultimii 6.000 ani, în ciuda noilor tehnologii precum aerul condiționat care au permis depășirea acestor granice termice.

„Ca arheolog, mereu le spun studenților că tehnologia, mințile și cultura cumulativă ale noastre ne-au ajutat să trăim oriunde", spune Kohler. „Acest lucru este adevărat. Însă, se pare că este o zonă climatică distinctă în care numerele noastre sunt cele mai mari, în care am fost cei mai productivi economic", însă schimbarea ne poate forța să ne schimbăm.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel