Miliardarul Najafi urmează să lanseze o ofertă de 3,75 miliarde de dolari pentru Tottenham Hotspur - FT
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa Foto YouTube 12 News
Sursa Foto YouTube 12 News
Miliardarul iraniano-american Jahm Najafi, președintele MSP Sports Capital, urmează să lanseze o ofertă de preluare în valoare de 3,75 miliarde de dolari pentru clubul englez de fotbal Tottenham Hotspur.

MSP Sports Capital lucrează cu un consorțiu de investitori pentru a structura oferta, adăugând că mai sunt câteva săptămâni până la abordarea oficială a proprietarului Spurs, Joe Lewis, și a președintelui clubului de fotbal, Daniel Levy.

Potrivit Nasdaq, un raport spunea că oferta condusă de Jahm Najafi și MSP îi va evalua pe Tottenham, care ocupă locul cinci în Premier League, la aproximativ 3 miliarde de dolari, înainte de a adăuga datorii de aproximativ 750 de milioane de dolari în cartea clubului.

Acesta a adăugat că MSP și partenerii săi vor propune 70% din prețul de achiziție, în timp ce susținătorii din Golf, în principal din Abu Dhabi, vor contribui cu restul cu 30%.

Najafi este, de asemenea, un acționar minoritar în echipa Asociației Naționale de Baschet Phoenix Suns.

Tottenham, condus în prezent de Antonio Conte, are 39 de puncte după 23 de meciuri în campionat în acest sezon și se află la două puncte în afara primelor patru.

Clubul din nordul Londrei a câștigat ultima dată un trofeu în 2008, când a ridicat Cupa Ligii.

Alte cluburi din Premier League, cum ar fi Manchester United și Liverpool, caută și ele investiții, investitorii din Qatar pregătindu-se să facă o ofertă pentru cumpărarea United, în timp ce compania lui Jim Ratcliffe INEOS a intrat oficial în procesul de licitație luna trecută.

Tottenham Hotspur FC

Tottenham Hotspur Football Club, cunoscut și ca Spurs, este un club de fotbal englez din Tottenham, Londra, care concurează în Premier League. Cea mai mare rivală a lui Tottenham este cu vecina din nordul Londrei, Arsenal. Celălalt mare rival este concitadina Chelsea. 

Potrivit Wikipedia, miliardarul Joseph Lewis deține 29,8% din acțiunile clubului prin compania sa de investiții ENIC Sports Ltd. ENIC deține de asemenea procente importante din acțiunile cluburilor SK Slavia Praga și AEK Atena.

Daniel Levy este Președinte Executiv, având un rol important în managementul clubului. Sir Alan Sugar deține 13% din acțiuni prin Amshold Limited, iar Stelios Haji-Ioannou are 9% prin Hodram Inc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel