Urmărește emisiunea live
Britanicii ar urma să primească interzis la concediile peste graniță, spune un consilier guvernamental
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Concediile peste hotare ale britanicilor, în această vară, „sunt extrem de improbabile”, spune un om de știință din consiliul consultativ al guvernului Marii Britanii.

Potrivit BBC, dr. Mike Tildesley a explicat că Regatul va fi în fața unui „risc real” dacă oamenii vor călători peste granițe în această vară. În prezent, englezii pot ieși din țară pentru concedii cel mai devreme pe 17 mai. Chiar și așa, în opinia specialistului, turiștii britanici se pot întoarce în țară cu variante periculoase de coronavirus, lucru ce ar pune în pericol o țară a cărei populații adultă este vaccinată în proporție de 50%.

„Cred că o călătorie internațională în această vară este extrem de improbabilă pentru turistul obișnuit. Cred că vom avea un risc real dacă avem multe persoane care călătoresc în iulie și august pentru că există pericolul ca aceștia să aducă variante noi în țară”, a adăugat dr. Tildesley. Singura șansă ar fi o campanie de vaccinare împotriva variantelor mutante, a mai spus el, dar „cu cât amânăm mai mult [vacanțele], cu atât mai bine”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel