Mike Pompeo, jignit de Guvernul de la Phenian: Este o plantă otrăvitoare a diplomaţiei americane
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Ministrul de Externe nord-coreean, Ri Yong Ho, a făcut comentarii insultătoare la adresa SUA, în semn de protest faţă de comentariile lui Mark Pompeo apărute într-un interviu de presă şi pe care le-a calificat ca fiind "insultătoare. 

Ri a spus că Phenianul va încerca să rămână "cea mai mare amenințare a Americii" dacă Statele Unite continuă să se confrunte cu Nordul, aplicându-i acestui stat noi sancțiuni. În plus, acesta l-a numit pe Mike Pompeo "o plantă otrăvitoare a diplomaţiei americane". 

În timpul interviului, Pompeo a spus că SUA vor continua să menţină sancțiunile asupra Coreii de Nord, până când Phenianul se va conforma denuclarizării ţării, potrivit cnycentral.com/

La începutul acestei săptămâni, trimisul special american în Coreea de Nord, Stephen Biegun, a declarat că este pregătit să reia calea diplomatică cu Phenianul.

Biegun a făcut aceste declaraţii la o zi după ce militarii americani și sud-coreeni și-au încheiat exercițiul militar pe care Coreea de Nord l-a numit ca fiind "o repetiţie de invazie".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel