Mike Pompeo a avertizat Londra în legătură cu China și Huawei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Secretarul de stat american Mike Pompeo a evocat-o miercuri pe fosta ''Doamnă de fier'' a Marii Britanii, Margaret Thatcher, pentru a pune la îndoială atitudinea guvernului condus de Theresa May faţă de China şi Huawei, relatează Reuters.

"Întrebaţi-vă dacă Doamna de Fier ar fi păstrat tăcerea într-o situaţie în care China încalcă suveranitatea ţărilor, prin corupţie sau coerciţie", a declarat Pompeo într-un discurs rostit la Londra. "Un nivel insuficient de securitate va pune piedici capacităţii SUA de a împărtăşi anumite informaţii în reţelele de încredere. Tocmai asta vrea China - să divizeze alianţele occidentale cu ajutorul biţilor, nu al bombelor", a adăugat secretarul de stat american.

SUA şi-au îndemnat aliaţii să nu folosească tehnologiile grupului Huawei pentru a construi noi reţele 5G de teamă că aceste tehnologii ar putea fi un "vehicul" de spionaj chinez, acuzaţie respinsă ferm de companie. Marea Britanie a indicat în schimb că va permite o utilizare retrânsă a acestora.

Or, potrivit lui Pompeo, "guvernul chinez poate solicita acces la datele care vin prin sistemele Huawei şi ZTE. De ce ar acorda cineva o asemenea putere unui regim care abuzează deja masiv de ciberspaţiu? Ce poate face Guvernul Majestăţii Sale pentru a se asigura că tehnologiile sensibile nu se transformă în uşi deschise în faţa spionilor Beijingului?", a mai spus secretarul de stat american.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel