Data actualizării:
Data publicării:

Mike Pence nu îl va susţine la prezidenţiale pe Donald Trump

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES
Fostul vicepreşedinte al lui Donald Trump, Mike Pence, a anunţat vineri că nu îl va sprijini pe omul de afaceri republican la alegerile prezidenţiale din noiembrie, scrie AFP. 

'Nu vă va surprinde, nu o sa-l susţin pe Donald Trump anul acesta', a declarat Mike Pence, într-un interviu acordat Fox News. 

Creştin evanghelic, adversar înverşunat al avortului, Mike Pence l-a susținut pe Donald Trump să cucerească dreapta religioasă. Pence a fost colistierul său în timpul campaniei prezidenţiale din anul 2016.

După ani de loialitate neclintită, Pence şi-a schimbat poziția după asaltului asupra Capitoliului, care a zguduit democraţia americană pe data de 6 ianuarie 2021.

În acea zi, Mike Pence a condus, în calitate de vicepreşedinte, şedinţa Congresului în care aleşii urmau să certifice victoria lui Joe Biden la alegerile prezidenţiale din anul 2020.

Chiar dacă avea doar un rol protocolar, Donald Trump a vrut ca Pence să refuze validarea lui Biden. Mike Pencenu s-a conformat, iar acest fapt i-a atras o duşmănie puternică în rândul susţinătorilor omului de afaceri.

Intraţi cu forţa în Capitoliu, unii protestatari au cerut ca Mike Pence să fie 'spânzurat'. Pence a fost nevoit să se ascundă în grabă. De atunci, Pence a considerat că declarațiile preşedintelui au fost 'iresponsabile' şi că l-au 'pus în pericol'. În iunie 2023, Mike Pence a candidat contra lui Trump la primarele republicane. Însă a fost nevoit să renunţe, chiar înainte de primele alegeri, din lipsă de sprijin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel