Data actualizării:
Data publicării:

Mii de români au sunat la Ambulanță în minivacanța de 1 Mai și Paște. Alis Grasu: Bucatele tradiționale, adevărate bombe calorice

Autor: Doinița Manic | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Mii de români au solicitat ajutor medical de urgență în minivacanța de 1 Mai și Paște. 

Mii de români au sunat la Ambulanță în minivacanța de 1 Mai și Paște. Doar din zona București-Ilfov, peste 6.500 de persoane au cerut ajutor medical de urgență. Potrivit Serviciului de Ambulanță, cele mai multe solicitări au fost din cauza exceselor alimentare sau din cauza consumului mare de alcool. Au existat intervneții  inclusiv în lăcașurile de cult, dar și în cluburi.

”Au fost și 369 de persoane care se aflau în loc public în momentul în care au avut nevoie de Ambulanță, cele mai multe în lăcașurile de cult, în ziua de Paște, la cimitire, în locuri de distracție, dar și pe stradă. Au fost traumatisme, cu luxații, entorse, chiar fracturi”, a precizat Alis Grasu, manager Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, pentru Antena 3 CNN.

Alis Grasu: Bucatele tradiționale, adevărate bombe calorice

”Au fost persoane care au avut probleme digestive, mai ales cei care au ținut întreg postul și după aceea au vrut să se înfrupte din bucatele care sunt foarte gustoase, gătite cu mult drag, dar adevărate bombe calorice. Persoane care și-au abandonat regimul în aceste zile, persoane cu afecțiuni cronice și la care au apărut acutizări și au fost și persoane care au consumat ceva mai multe băuturi alcoolice”, a mai spus Alis Grasu.

Dr. Adrian Marinescu: La camerele de gardă, este o creștere cu cel puțin 30%

În consecință, unitățile de primiri urgențe și camerele de gardă s-au aglomerat.

”La camerele de gardă, este o creștere cu cel puțin 30%, așa cum se întâmplă și la Institutul Matei Balș. Cele mai multe dintre aceste toxiinfecții alimentare, într-adevăr, sunt forme ușoare și se rezolvă de la sine.

Din păcate, la persoanele în vârstă, la cei care au boli cronice, la copiii mici o simplă deshidratare poate să ducă la complicații, să presupună reechilibrare în camera de gardă, să fie nevoie de internare în unele cazuri. Sunt și forme severe ca pot realmente să ne pună viața în pericol”, a declarat medicul Adrian Marinescu pentru sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel