Data publicării:

Mii de protestatari cer guvernului să plece acasă, la Praga

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Mii de manifestanți au cerut guvernului să plece acasă, duminică seara, la Praga.

Mii de persoane s-au adunat duminică în centrul capitalei cehe, Praga, la o nouă manifestaţie împotriva guvernului liberal condus de premierul Petr Fiala, conform Agerpres.

Manifestanţii, care au pornit într-un marş până la sediul guvernului, au cerut sprijin economic din partea acestuia, în timp ce inflaţia a ajuns la 15% şi au crescut îndeosebi costurile cu energia şi alimentele.

Alţi protestatari manifestau împotriva continuării sprijinului pentru Ucraina în războiul cu Rusia şi purtau pancarte pe care au scris "Nu războiului!" şi "Afară din NATO!". Guvernul ceh a oferit Ucrainei un ajutor militar şi umanitar substanţial, mai ales că Republica Cehă are o puternică industrie militară.

Protestele, revendicate de un partid extra-parlamentar



Protestul de duminică, asemănător altora care au avut loc la Praga de la începutul acestui an, a fost organizat de partidul extra-parlamentar Lege, Respect, Expertiză (PRO), care acuză de asemenea guvernul că îngrădeşte libertatea de exprimare sub pretextul combaterii dezinformării.

Poliţia a desfăşurat un dispozitiv care să prevină posibile incidente cu participanţii la o contra-manifestaţie care purtau drapele ucrainene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel