Mii de oameni s-au înghesuit în Bistrița, la concertul care a marcat debutul manifestărilor dedicate sărbătorilor de iarnă
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 05 dec 2021, 22:00
WhatsApp
Finlanda blochează intrarea străinilor nevaccinaţi chiar și cu un test negativ. Care sunt excepțiile / Foto caracter ilustrativ Pixabay
Finlanda blochează intrarea străinilor nevaccinaţi chiar și cu un test negativ. Care sunt excepțiile / Foto caracter ilustrativ Pixabay
Câteva mii de adulţi însoţiţi de copii s-au înghesuit, duminică seara, la concertul organizat de Primăria Bistriţa în debutul manifestărilor dedicate sărbătorilor de iarnă, la care au fost invitaţi Gaşca Zurli şi folkiştii Florin Săsărman şi Ducu Bertzi.

Cu câteva zile în urmă, primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, anunţase, într-o conferinţă de presă, că nu va 'cenzura' participarea la evenimentele organizate de municipalitate în aer liber de certificatul verde, dar în cursul serii de sâmbătă administraţia locală a informat că intrarea în zona delimitată de lângă scenă se va face doar pe baza acestui document.

Perimetrul respectiv a fost marcat cu o simplă bandă, de-a lungul căreia au fost plasaţi poliţişti locali, iar prin anumite puncte de acces se făcea verificarea certificatelor digitale COVID.

Concert ca înainte de era Covid

Nu a numărat, însă, nimeni câte persoane au intrat în zona delimitată, astfel că în imediata apropiere a scenei lumea s-a înghesuit ca la concertele organizate înainte de pandemie, iar imediat după banda despărţitoare s-au adunat de asemenea grupuri numeroase în care nu s-a păstrat distanţarea fizică.

Luminatul festiv, pornit în municipiul Bistriţa

Odată cu acest concert, a fost pornit şi iluminatul festiv în municipiul Bistriţa, pentru care primăria a cheltuit anul acesta aproximativ 400.000 de lei, şi a fost inaugurat patinoarul sintetic de lângă Biserica Evanghelică, care a costat alţi peste 600.000 de lei.

A început şi activitatea în târgul de Crăciun

De asemenea, în centrul istoric a început şi activitatea în târgul de Crăciun, de unde vizitatorii pot cumpăra produse tradiţionale din carne de porc, brânzeturi, produse apicole, cozonaci şi plăcinte, dar şi decoraţiuni pentru casă şi pentru brad, articole vestimentare sau bijuterii.

Primarul Bistriţei a anunţat că intenţionează să organizeze şi concert de Revelion în centrul istoric, cu trupa Cargo, urmat de un foc de artificii la miezul nopţii, potrivit Agerpres.

Noua variantă Omicron, prezentă în cel puţin 15 state din SUA, potrivit CDC

Cazuri de contaminare cu varianta Omicron a virusului responsabil de COVID-19 au fost identificate în cel puţin 15 state americane, a anunţat duminică şefa Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), Rochelle Walensky, citată de Reuters.

'Avem cunoştinţă de mai multe zeci de cazuri şi le urmărim îndeaproape.În fiecare zi, din ce în ce mai multe cazuri probabile ne sunt semnalate, astfel încât numărul infectărilor cu Omicron va creşte cu siguranţă', a spus dr. Rochelle Walensky într-un interviu pentru ABC.

Printre statele afectate de Omicron figurează California, Colorado, Connecticut, Maryland, Massachusetts, Minnesota, New York, Pennsylvania, Utah, Washington şi Wisconsin. Şefa CDC a subliniat însă că varianta Delta a rămas predominantă în Statele Unite. Din cele 90.000-100.000 de cazuri înregistrate zilnic, 99,9% sunt legate de varianta Delta, a spus ea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?