Data publicării:

Mii de manifestanți, așteptați la Roșia Montană

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp
Rosia Montană
Rosia Montană

Mii de oameni din peste 50 de comunități din Apuseni sunt așteptați, duminică, 8 septembrie, la Roșia Montană, pentru a sărbători Ziua Minerului. "Cei care protestează la București împotriva mineritului, deși nici nu au fost la Roșia Montană, își bat joc de noi și de viitorul nostru", susţine primarul comunei. 

Cu o tradiție de 2000 de ani în minerit, comunitatea din Roșia Montană sărbătorește și în acest an  "Ziua Minerului", duminică, 8 septembrie 2013, începând cu orele 12, pe stadionul "Minerul" din localitate. „Suntem una dintre cele mai vechi comunități miniere ale Europei, cu o tradiție în minerit de peste 2000 de ani. Tot ce ne dorim este să ne reîntoarcem la bunăstarea pe care o aduce mineritul. Ne dorim repornirea mineritului în Apuseni pentru că mineritul aduce locuri de muncă, pune o pâine pe masă familiilor de moți, care îşi pot creşte copiii liniștiți.

Apel către autorități

Guvernanții trebuie să ia decizia corectă rapid, fără alte amânări, și să dea undă verde proiectului minier propus aici fără să se lase influențați de protestele celor care nu au fost niciodată la Roșia Montană, nu știu care este situația aici și nu le pasă dacă localnicii de aici trăiesc în sărăcie. Este dreptul nostru ca cetățeni europeni să cerem să avem un loc de muncă decent la noi acasă, iar zona să se dezvolte. Am avut un referendum în Apuseni, iar localnicii din Roșia Montană și din alte localități miniere s-au pronunțat categoric în favoarea mineritului –  peste 70% au votat DA pentru minerit, acum cei care ne conduc trebuie să țină cont de voința comunității.” – a declarat primarul comunei Roșia Montană, Eugen Furdui, potrivit unui comunicat remis de instituția pe care o conduce. „Comunitatea noastră are nevoie urgentă de minerit, care este susținut de mii de oameni, din peste 50 de comunități. Mineritul înseamnă locuri de muncă. Dacă reporneşte mineritul putem să aducem bunăstare în zonă, dacă nu, riscăm să murim de foame sau zona să se depopuleze complet. Ziua Minerului vrem să rămână o zi de sărbătoare, nu să ajungă o zi în care doar să ne amintim zilele bune de altădată”, a adăugat Eugen Furdui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel