Mii de credincioşi, aşteptaţi astăzi la mănăstirea Lainici, Gorj, la praznicul Schimbării la Faţă a Mântuitorului pe muntele Tabor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
lainici
lainici

Potrivit stareţului mănăstirii Lainici, părintele arhimandrit Ioachim Pârvulescu, în fiecare an, pe 6 august, se organizează două slujbe, una la mănăstire, iar cea de-a doua la schitul Locurele, aflat la o altitudine de circa 800 de metri, care aparţine lăcaşului de cult, prăznuindu-se de fapt hramul schitului Locurele. Cu această ocazie, mii de credincioși sunt așteptați la sărbătorirea la acest lăcaș de rugăciune.

Slujba de la mănăstire va fi oficiată de Mitropolitul Olteniei, ÎPS Irineu, alături de mitropolitul Franţei, Iosif, iar la schit de către Episcopul Severinului şi Strehaiei, Nicodim.

"În fiecare an, de 6 august, Biserica prăznuieşte Schimbarea la Faţă a Mântuitorului şi este hramul schitului Locurele, care aparţine din anul 1854 de mănăstirea Lainici. Cu această ocazie se vor face două slujbe în paralel, la mănăstire va sluji ÎPS Irineu alături de Mitropolitul Franţei, iar la Locurele, episcopul Severinului şi Strehaiei, Nicodim. După slujbe, toţi credincioşii vor fi invitaţi să ia parte la o masă unde vor mânca preparate de post şi din peşte. Mănăstirea aşteaptă credincioşii care vin din toate părţile, atât din zona Transilvaniei, cât şi din partea Olteniei", a spus stareţul mănăstirii Lainici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel