Mii de credincioși la icoana Sf. Parascheva, care a plâns în ultimele zile
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Mii de credincioși așteaptă, duminică, la Biserica Târgului din Târgoviște pentru a se închina la icoana Sfintei Parascheva, care a plâns în ultimele zile.

Biserica Târgului din Târgoviște este neîncăpătoare pentru miile de credincioși care vin să se închine și să se roage la icoana Sfintei Parascheva. 

Părintele paroh, Ioan Popa, într-o intervenție la Antena 3 a declarat că numele de Biserica Târgului vine de la faptul că în Evul Mediu în acea zonă se afla un târg, unde se adunau negustorii din Austria, Ungaria și Transilvania pentru a se întâlni cu cei din Balcani.

Pentru negustorii ortodocși, voievodul Matei Basarab și cumnatul acestuia, Udriște Năsturel Cărturarul, au construit această biserica, care a fost sfințită la 15 august 1654 de Patriarhul Macarie al Antiohiei, când era oaspetele domnitorului.

[citeste si]

Biserica Târgului are trei protectori: pe Maica Domnului la sărbătoarea Adormirii, pe Sf. Cuvioasă Parascheva, care se află în biserică și pe Sf Prooroc Ilie. Icoana este a bisericii, este icoana hramului. 

Icoana Sf. Parascheva a plâns, nu a lăcrimat, trebuie să facem precizarea. Icoana a plâns abundent, luni, în jurul orelor 14,30, marți, în jurul orelor 22,00 și miercuri în jurul orelor 19,00, a mai declarat parohul Bisericii Târgului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel