Data actualizării:
Data publicării:

Mihnea Costoiu şi fostul şef al SGG Eugen Bejenariu, audiaţi la DNA în dosarul licenţelor IT pentru şcoli

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu, şi fostul şef al SGG Eugen Bejenariu, au fost audiaţi la DNA în dosarul licenţelor IT pentru şcoli.

Mihnea Costoiu a venit miercuri la DNA pentru a fi audiat ca martor în dosarul de corupţie privind închirierea de licenţe IT pentru şcoli, pentru care s-au plătit aproximativ nouă milioane de euro.

Mihnea Costoiu nu a făcut nicio declaraţie la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Potrivit unor surse judiciare, Mihnea Costoiu a fost chemat la DNA pentru a da declaraţii în calitate de martor în dosarul privind închirierea de licenţe IT pentru şcoli, în care se fac cercetări in rem pentru trafic de influenţă, abuz în serviciu, dare şi luare de mită.

Tot miercuri, fostul şef al Secretariatului General al Guvernului, Eugen Bejenariu, a fost audiat tot în dosarul privind închirierea de licenţe IT pentru şcoli.

Citește și: Dosarul Fraudelor IT. Lista premierilor și miniștrilor care ar putea fi audiaţi de DNA

Eugen Bejenariu a ajuns la sediul DNA în jurul orei 12:45 şi nu a dorit să facă declaraţii despre prezenţa sa în faţa anchetatorilor.

Întrebat dacă a mai fost audiat în această cauză, Bejenariu a răspuns afirmativ.

În acelaşi dosar a fost audiat, marţi, fostul secretar de stat din Ministerul Comunicaţiilor Ioan Cordoş, acesta declarând că a dat declaraţii în calitate de martor şi că nu a fost pus sub învinuire.

Tot marţi a fost audiat la DNA, timp de aproape şapte ore, şi Sorin Eftene, fostul director general interimar al Microsoft România.

Procurorii l-au audiat, săptămâna trecută, şi pe şeful Secretariatului General al Guvernului, Ion Moraru, iar luni acesta a mers la DNA pentru a duce mai multe documente privind licenţele IT pentru şcoli.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, în 10 iulie, că procurorii Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări in rem în cauza penală constituită ca urmare a sesizării Corpului de Control al Primului-ministru din 21 mai 2013.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel