Mihnea Constantinescu, deces. Ionuț Vulpescu, mesaj dureros
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Ministrul Culturii Ionuț Vulpescu și-a manifestat tristețea pentru pierderea unui prieten drag, diplomatul Mihnea Constantinescu. 

"Azi ne-a părăsit Mihnea Constantinescu, înainte de toate OM. Am pierdut un prieten, iar statul român a pierdut un slujitor devotat, cum puțini mai are în aceste vremuri de oportunism agresiv și de egoism feroce.

De o discreție rară, inteligent și cultivat, era o prezență liniștitoare. Un om rar. Un făcător de pace. Pregătirea și calitățile personale l-ar fi făcut eligibil să ocupe orice post în stat. A ales să servească interesul public cu discreție, din planul doi, și a făcut-o cu eficiență. Am avut în el, în perioada ministeriatului meu la Cultură, o relație strânsă; sfaturile lui mi-au fost mereu de folos. Veneau din partea unui mare iubitor de cultură", a scris Vulpescu pe Facebook. 

Un model de înalt funcționar

"A încarnat imaginea înaltului funcționar de stat, eficient și oricând dispus la efort și sacrificii, dincolo de orice angajament politic partizan. Era loial, iarăși dincolo de căile politice urmate de cei cu care lucra. Asta i-a permis să treacă dincolo de stânga și de dreapta politică, să fie o cale de dialog și un generator de consens. A știut să facă pace între convingerile sale personale și exigențele slujirii statului. Mulți tineri îi datorează cariera în diplomație și în instituții importante ale statului. Pentru că era un generos, împărțea cu ceilalți cunoștințele sale. Odihnește-te în pace, Mihnea Constantinescu!, a mai scris Vulpescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel