Mihăilă Cofariu, românul bătut în conflictul interetnic din 1990, a murit
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Momentul în care Mihăilă Cofariu a fost snopit în bătaie
Momentul în care Mihăilă Cofariu a fost snopit în bătaie
Mihăilă Cofariu, românul bătut în conflitul interetnic din Târgu Mureș, din martie 1990, a murit, a declarat pentru Argepres primarul comunei Ibănești, Dan Vasile Dumitru.

Mihăilă Cofariu avea 73 de ani şi de 30 de ani, din martie 1990, suferea de mai multe afecţiuni, în urma traumatismelor suferite atunci. „Avea probleme cu rinichii, cu ficatul şi se mişca foarte greu, doar cu un cadru de metal. A murit alaltăieri şi va fi îngropat mâine (sâmbătă, n.r.) în cimitirul familiei. Voi merge în seara aceasta la priveghi, însă la înmormântare nu voi putea participa având în vedere restricţiile pentru prevenirea răspândirii COVID-19 şi faptul că sunt multe rude. Era un om simplu, treceam de câteva ori pe an pe la el, din prietenie, şi îl ajutam cu tot felul de probleme care ţin de adminstraţia locală, cum ar fi, de exemplu, lemnele de foc care se găsesc greu, chiar dacă suntem la munte”, a declarat primarul Dan Vasile Dumitru, scrie agerpres.ro.

În urma rănilor suferite, Mihăilă Cofariu  a fost pensionat pe caz de boală şi a trebuit să trăiască numai cu o pensie de câteva sute de lei. Înmormântarea va avea loc, sâmbătă, în cimitirul familiei.

Conflictul interetnic din 19-21 martie 1990 de la Târgu Mureş s-a soldat cu 5 morţi (2 români şi 3 maghiari) şi 278 de răniţi. Un număr de 30 de persoane au fost trimise în judecată, alte 21 arestate în cursul urmării penale, dintre care 12 romi, 8 maghiari şi un român, iar instanţa a condamnat 8 persoane, un maghiar şi 7 romi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel