Mihail Neamțu, înțepătură după ce Andrei Gheorghe a murit. Replică dură
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Teologul și politicianul Mihail Neamțu a avut o reacție după moartea lui Andrei Gheorghe, mesaj pentru care a fost taxat de Mihai Polițeanu de la Inițiativa România.

"A murit Andrei Gheorghe la 56 ani: un jurnalist contondent, ale cărui opinii casante și izbucniri stridente n-au lăsat pe nimeni indiferent.

Avea un elan curajos și o inteligență ageră, preocupată să citească eclectic, din toate colțurile bibliotecii. A spus cu talent și sensibilitate povestea lui Eminescu. La „Mari Români". În ultimii ani, Andrei Gheorghe a ales să ofenseze gratuit oameni și proiecte care meritau obiecția decentă, respectul, dacă nu cumva admirația. Individualist ireductibil la începutul carierei, a mobilizat la final o energie protestatară pentru ditamai lupta de clasă...

Privesc melancolic cariera fulgurantă a acestui remarcabil om de televiziune și mă întreb: nu merită să trăim viața pentru a construi, pentru a afirma, pentru a iubi și pentru a ierta? Azi, Andrei Gheorghe este un regret adânc pentru familie și cei dragi, dar și o amintire prematur înfrântă, pentru telespectatori.

Să-i fie țărâna ușoară...", a scris Mihail Neamțu pe contul său de Facebook.

Ce a spus Polițeanu

În replică, Mihai Polițeanu a transmis: "Singura dată când am vorbit în persoană cu Andrei Gheorghe a fost în toamna lui 2014, acasă la el, când l-am vizitat împreună cu Sorin Avram. S-au dus amândoi, unul după altul, la distanță de câteva săptămâni. Ce ironie amară și tristă coincidență.

[citeste si]

Văd cu dezgust că tot felul de șarlatani și farisei, gen Mihail Neamțu sau Bogdan Duca, au găsit în moartea lui Andrei Gheorghe o ocazie de a-l scuipa încă o dată, printre câteva false regrete. Dacă ar mai fi trăit ar fi făcut mișto de ei, așa cum a făcut întotdeauna cu legionarii, homofobii, habotnicii și "alte asemenea făpturi imbecile", după cum spunea în ultima lui postare. Abrazivitatea lui era de 1000 de ori mai decentă decât falsa pudoare a celor care împrăștie ură prin cuvinte frumoase".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel