Urmărește emisiunea live
Mihail Kasianov: Zilele lui Vladimir Putin la Kremlin sunt numărate
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
"Zilele lui Vladimir Putin la Kremlin sunt numărate", a declarat, miercuri, fostul premier rus şi liderul opoziţiei, Mihail Kasianov.

Autorităţile ruse se confruntă cu cel mai grav declin înregistrat de rublă după criza financiară rusească din 1998, iar, în opinia fostului premier rus Mihail Kasianov, această criză financiară a fost provocată de gestionarea economică defectuoasă a lui Putin, precum şi de sancţiunile occidentale impuse din cauza crizei ucrainene şi scăderea preţului la petrol, scrie Moscow Times, în ediţia electronică, potrivit Mediafax.

Într-un interviu acordat Reuters miercuri seara, Mihail Kasianov a afirmat că "Rusia va intra în declin"

"Anul 2015 este unul în care Putin trebuie să ia o decizie de principiu", a adăugat fostul premier. 

Mihail Kasianov a avertizat că preşedintele s-ar putea confrunta cu proteste, și a apreciat că liderul de la Kremlin poate să aleagă "o strivire a mediului politic" sau poate să accepte că "are nevoie de o strategie de ieşire" şi să organizeze alegeri anticipate libere.

"În consecinţă, (el ar trebui) să plece în linişte prin alegeri prezidenţiale. Nu cred că va câştiga alegerile prezidenţiale dacă acestea vor fi libere şi corecte", a declarat Kasianov.

Următoarele alegeri prezidenţiale urmează să aibă loc în 2018.

Potrivit sondajelor de opinie, popularitatea lui Putin a crescut de la anexarea peninsulei ucrainene Crimeea în martie şi sugerează că fostul premier Kasianov nu se bucură de o susţinere prea mare din partea publicului. Kasianov a declarat însă că opoziţia ar putea creşte în sondaje la începutul anului viitor, pe măsură ce criza economică se va adânci.

.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel