Mihail Kasianov, primul premier al lui Putin, spune că Moscova s-a aflat în spatele atacului cu dronă de la Kremlin
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Mihail Kasianov, premier al Federației Ruse între 2000 și 2004, spune că atacul cu drone asupra Kremlinului a fost orchestrat de Moscova.

Primul prim-ministru al lui Vladimir Putin, Mihail Kasianov, a spus că e de părere că tentativa de atac asupra Kremlinului a fost o „operațiune înscenată”, conform Sky News.

Kasianov a spus că Rusia a organizat atacul pentru a încuraja mai mulți oameni să se alăture armatei țării.

„Putin are nevoie de asta înainte de Ziua Victoriei”, a spus Kasianov, referindu-se la comemorarea anuală a Rusiei a victoriei sale împotriva Germaniei în al Doilea Război Mondial.

Kasianov a părăsit Rusia anul trecut și este acum extrem de critic față de acțiunile Kremlinului în Ucraina, în ciuda faptului că a lucrat cândva îndeaproape cu Putin.

El a spus că este interesant faptul că Moscova este dispusă să dea vina pe Ucraina pentru presupusul atac cu drone, deoarece a fost o recunoaștere a faptului că dronele ucrainene ar putea ajunge până la Kremlin.

De asemenea, Kasianov a avertizat că ar trebui să ne „aşteptăm la ceva mai mult” de la Moscova în zilele următoare, cum ar fi o altă provocare.

În noaptea de marți spre miercuri, două drone au ajuns deasupra Kremlinului și au explodat. Kremlinul a precizat miercuri că viața președintelui Putin nu a fost pusă în pericol de atac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel