Mihai Tudose, atac la ministrul Cristian Ghinea: Uite cu ce fâsâit jalnic se dezumflă gogoașa pretinsă de dreapta
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Mihai Tudose
Mihai Tudose
"Planul Național de Redresare și Reziliență, în Săptămâna Patimilor Curg mărturisirile neputinței guvernamentale de elaborare a planului de relansare economică", a transmit Mihai Tudose, după ce ministrul Cristian Ghinea a făcut apel la social democrați să nu mai submineze negocierile cu Comisia Europeană legate de PNRR.

"Azi a fost rândul lui Ludovic Orban să admită eșecul liberalo-pluserist, de data asta în obținerea finanțării europene pentru programul de racordare a localităților românești la rețeaua de gaze naturale. Contabilizăm la pierderi și acest proiect de 600 de milioane, respins de Comisia Europeană.

Un mizilic față de cele 2,5 miliarde de euro refuzate pentru sistemele de irigații, după cum a anunțat Dan Barna săptămâna trecută, și față de cele 4,5 miliarde de euro dedicate infrastructurii rutiere, pentru care C. Ghinea a recunoscut că a fost criticat la Bruxelles. În toate cazurile astea, motivul e același: documentația catastrofală depusă de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, păstorit de Ghinea. Deci autostrăzi nu, irigații nu, gaze nu.

Îmi amintesc ce promisiuni halucinante făcea astă-vară Ludovic Orban, încă premier, pornind de la comparația între gradul de conectare a românilor la rețeaua de gaz (35%) și cel din Ungaria (90%).

Uite că se face curând anul și suntem tot pe-acolo, uite că ratăm excesiv lăudatul corn al abundenței de la Bruxelles, pentru că nu s-au învrednicit să aibă meseriași la Guvern ca să întocmească proiectele necesare - pe scurt, uite cu ce fâsâit jalnic se dezumflă gogoașa pretinsă de dreapta...

Numai patimile românilor continuă...", a scris Mihai Tudose pe Facebook.

Reacția fostului premier vine după ce ministrul  Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a făcut un apel către liderii PSD să nu mai submineze negocierile cu Comisia Europeană.

"Comisia nu ar trebui să aibă o opinie de mărimea alocării, iar apelul meu este către domnul Ciolacu, către liderii PSD, să nu mai submineze negocierile dure pe care le avem cu Comisia Europeană, l fel cum se întreabă pe diverse declarații politicianiste pe acest subiect. Atunci când negociezi, ești subminat de oameni care se află în treabă și fac declarații“, a spus Cristian Ghinea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel