Data actualizării:
Data publicării:

Mihai Răzvan Ungureanu, RESTRUCTURARE sistem politic: Corupția este dată de poziții care sunt sub nivelul de responsabilitate

Autor: DCNews Team | Categorie: Politica
WhatsApp

Mihai Răzvan Ungureanu, invitat DC News, a discutat despre sistemul politic corupt și metodele care pot duce la stabilirea unui echilibru politic.

În privința activității susținute a justiției în România, în special a DNA, Mihai Răzvan Ungureanu este de părere că o poziție care este sub nivelul de responsabilitate duce la acte de corupție.

"Sunt foarte multe chestiuni care, din păcate, și pe seama populismului, discursului populist al clasei politice, nu au putut fi reglate în 25 de ani. Și trebuie să fim foarte sinceri cu chestiunea aceasta. Salariul președintelui României, care este deținătorul accesului la informații care sunt de cea mai înaltă confiențialitate, recunoscută în alianța nord-atlantică, este nejustificat față de încărcătura enormă ca responsabilitate pe care funcția o presupune", explică prim-vicepreședintele PNL.

"O poziție care este sub nivelul de responsabilitate poate predispune la acte de corupție", consideră acesta.

Citește și: MRU, despre SCHIMBAREA Guvernului: O moțiune de cenzură este posibil să ducă la căderea Guvernului 

"Câtă vreme nu există o bilă corectă de apreciere a capacității profesionale, a modului în care îți îndeplinești îndatorirea ca funcționar public sau ca demnitar, niciodată salariul nu va fi justificat în contul său sau primit pe bun merit".

Din moment ce DNA dă niște semnale, fostul ministru a fost întrebat dacă nu crede că trebuie luată o măsură politică, administrativă pentru schimbarea sistemului.

"Atâta vreme cât nu există o privire generală, structurală, asupra felului în care trebuie schimbat raportul dintre administratori, politic sau nu politic, și obiectul administrației, și beneficiarii obiectului administrației, adică populația, lucrurile nu se vor îndrepta", a mai adăugat acesta pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel