Data publicării:

Mihai Precup, președinte AMEPIP: România este pregătită să devină un hub regional pentru reconstrucția Ucrainei după război

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Politica
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Mihai Precup - președinte la Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP). Scopul super-agenției este de monitorizare a performanţelor companiilor de stat. Proiectul a fost dezvoltat împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi reprezintă o premieră pentru monitorizarea şi raportarea publică a performanţelor întreprinderilor publice.

Mihai Precup ocupă o funcție importantă în statul român, astfel că el s-a deplasat în Japonia pentru a solidifica relațiile româno-nipone. Acesta precizează investiții în sectoare de viitor, cel mai probabil energie regenerabilă și căi alternative producătoare de energie. Pe lângă acest lucru, delegatul român a purtat discuții și despre viitorul României în contextul reconstrucției Ucrainei, după război.

„În Tokyo - Japonia: Consolidarea cooperării economice româno-nipone.

În cursul zilei de ieri, la Tokyo, am avut plăcerea să mă întâlnesc cu un grup de lucru al Global Business Investment Support Office din cadrul Cabinetului Secretariatului Guvernului Japoniei, condus de domnul Koyu Izumi, consilierul premierului nipon și șeful GBIS.

Întâlnirea cu reprezentanții GBIS, în marja Forumului pentru Inovare România-Japonia, desfășurat în capitala niponă în perioada 26-28 iunie, a reprezentat o ocazie excelentă de a evidenția oportunitățile de investiții în România. Am subliniat, de asemenea, perspectivele de consolidare a cooperării româno-nipone în cadrul Parteneriatului Strategic.

Subiectele abordate au vizat promovarea investițiilor între România și Japonia în sectoare de viitor. Am planificat organizarea unui workshop în România, la sfârșitul anului, dedicat companiilor de stat românești și japoneze, și dezvoltarea unor parteneriate public-private cu firmele nipone. Aceste inițiative sunt menite să creeze noi direcții de dezvoltare economică și socială pentru țara noastră, facilitând transferuri de tehnologie și know-how, inovare și cercetare, stimulând creșterea economică și crearea de locuri de muncă.

În contextul actual de securitate, am promovat ideea că România este pregătită să devină un hub regional pentru reconstrucția Ucrainei după război. Această inițiativă ar putea implica o colaborare activă între companiile românești și japoneze, aducând expertiză și resurse în procesul de reconstrucție. Acest lucru ar aduce beneficii semnificative ambelor țări și ar contribui la stabilizarea și reconstrucția regiunii afectate de conflicte.

La întâlnire, a participat și doamna Geta Medeleanu, însărcinată cu afaceri a.i. în cadrul Ambasadei României la Tokyo, căreia îi mulțumesc pentru suportul acordat în facilitarea întrevederilor cu oficialii japonezi”, transmite Mihai Precup, pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel