Data publicării:

Mihai Onilă, românul care a ținut 40 de zile de post doar cu apă / De ce afecțiuni s-a vindecat / „Părul și unghiile îmi cresc foarte greu“ / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Facebook Mihai Onilă
Facebook Mihai Onilă
Cântărețul Mihai Onilă a venit cu primele concluzii, după ce a ținut post cu apă timp de 40 de zile.

Într-o postare publicată pe pagina sa de TikTok, Mihai Onilă, fost cântăreț la Axxa, a prezentat care sunt avantajele și dezavantajele postului cu apă, după ce a uimit o țară întreagă ținând acest tip de post timp de 40 de zile.

„Am slăbit 18 kilograme, am luat înapoi 5-6 kilograme, am vindecat un ficat gras și diabetul care s-a stabilizat“, spune Mihai Onilă în începutul mesajului publicat pe TikTok.

„Mă simt foarte bine, am energie, mănânc normal. Am început postul pe 2 ianuarie și l-am terminat pe 11 februarie. Totul merge foarte bine, părul s-a îndesit, barba îmi crește foarte greu, unghiile îmi cresc foarte greu, energia vitală s-a îmbunătățit. Toate lucrurile s-au îmbunătățit în viața mea. Nu există posibilitatea să mori după 40 de zile de post“, spune Mihai Onilă.

Cum a reușit să ajungă să țină 40 de zile de post cu apă

Bărbatul spune că pregătirea pentru a ține un post cu apă timp de 40 de zile este destul de anevoioasă, iar în cazul său a ținut mai mulți ani. El a început cu un post cu apă de doar o zi pe săptămână, acum 15 ani.

„Cu vreo 15 ani în urmă am început cu o zi de post pe săptămână și apoi pe fiecare săptămână am adăugat câte o zi. Am ajuns la șapte zile de post, după care am făcut pauză. Aceasta a fost bine-meritată, pentru că am înțeles că pot să țin un post mai îndelungat, dar totul se reducea la câteva condiții pe care eu mi le-am asumat.

Atunci nu aveam apă cu un pH foarte mare, dar aveam fântână în curte și apa era foarte curată. Apa a fost unul dintre motivele pentru care am reușit să țin post. Pe de altă parte, am înțeles că înălțimea și greutatea mea echilibrau foarte bine acest concept de a ține post, astfel încât la vremea respectivă aveam 183 de centimetri și cam 80 de kilograme, ceea ce înseamna că eram în echilibru. De aceea, mi-am permis să țin 7 zile.

După câțiva ani am ținut un alt post, de 13 zile, doar cu apă. Eu recomand ca fiecare dintre voi să simtă cu sufletul dacă acel post, după 7 zile, are sens, astfel încât să nu exagerați și să slăbiți mult prea mult. Când simțiți că este timpul potrivit, porniți la următoarea fază a postului. Postul se ține fie de la o zi la 3 zile, fie de la o zi la șapte zile, fie de la o zi la 13-14 zile, iar apoi de la o zi la 21 de zile. În final, dacă voi considerați că mai aveți vreo problemă de sănătate, puteți purcede către postul de 40 de zile.

Trebuie să aveți în vedere totuși că acest post de 40 de zile trebuie ținut sub egida credinței și nu sub ideea că veți slăbi. Acest post se face pe baza postului ținut de Iisus Hristos și la acest post ne îndeamnă Iisus“, a concluzionat Mihai Onilă.

@mihaionila362 #40deziledepostcuapa #avantaje #explicatii @Mihai Onila ♬ sunet original - mihaionila

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel