Mihai Morar, FULMINANT la adresa Monicăi Anisie: Doamna NIMENI în educație! Se oțărăște la învățători și dojenește ”pepsiglasul”
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Monica Anisie  Foto: Crișan Andreescu
Monica Anisie Foto: Crișan Andreescu
Mihai Morar a comentat ultimele declarații ale ministrului Educației, Monica Anisie.

"A cui e școala românească? A…nisie. A…cui? A nimănui. Așa începe povestea probabil celei mai negre perioade din istoria recentă a învățământului românesc. E vinovată doamna Anisie de epidemia de Covid? Sigur, nu. Poartă vreo vină pentru epidemia de Vid din anul școlar actual, dar și din cel anterior? Nicidecum. Doamna Anisie va trece în fața istoriei drept ”nevinovată”. Ca o fecioară neprihănită. Ca o mulțime vidă. În matematică, o mulțime se numește vidă dacă și numai dacă ea nu conține niciun element. Anisie e însăși mulțimea vidă. E Doamna Nimeni de la Educație.

Și, tocmai de aceea, în țara asta, Nimeni nu poate fi acuzat de nimic.

"Mulțimea vidă"

În timpurile în care poporul își numără zilnic mulțimea covidă, în fruntea Învățământului, aparatul de partid și de stat a înscăunat mulțimea vidă. Mulțimea vidă nu are nici substanță, nici discurs, nici viziune. Ea nu poate să se schimbe sau să schimbe, nu poate să se inspire sau să inspire. Ea servește doar scopului și interesului aparatului care îi dă de ani de zile funcții din ce în ce mai înalte. Anisie e mulțimea vidă care nu deranjează în niciun fel aritmetica de partid. Cu cât partidul, orice fel de partid, are la dispoziție mai multe mulțimi vide, cu atât ”matematicienii” lui se pot juca mai ușor cu funcțiile.

Din păcate, această epidemie de vid se răspândește dincolo de partid și, în cazul de față, cuprinde întreaga școală românească. Elevi, părinți și profesori trebuie să se lupte de câteva luni de zile cu Vidul. În lupta cu covid-ul, dușmanul e nevăzut, dar el există. În lupta cu Vidul, e un pic mai greu decât imposibil: dușmanul e văzut, dar el nu există. El e mulțimea vidă. E Nimeni.

"Volum dat la maxim"

Ceea ce vedem știm deja cu toții. O doamnă Ministru care se ceartă, din prima zi după instalare, cu orice. Se oțărăște la învățători. Dăscălește dascăli. Mustră părinți. Stropșește autorități locale. Bălăbănește prefecți. Dojenește ”pepsiglasul”. Sfădește tabletele. Cârtește internetul. Și e în stare să muștruluiască până și curentul electric. ”Mulțimea vidă” nu are conținut, dar, în schimb are volum. Și, de obicei, volumul e dat la maxim. Când Anisie vorbește, liniștea tace. Iar când termină de vorbit, te întrebi: ”Cine a vorbit?”. Desigur: Nimeni.

L-am văzut pe vloggerul Selly supărat că, după ce ministrul a confirmat prezența la o dezbatere despre reforma învățământului, ea a anunțat, cu câteva ore înainte, că nu mai vine. N-aș pune asta la suflet. Absența doamnei Anisie este egală cu prezența ei. Și îi voi da lui Selly, întru liniștire, un exemplu dintr-un studiu vechi al mulțimilor vide. Avem următorul silogism: ”Nimic nu e mai bun decât Anisie. Un sandwich cu șuncă e mai bun decât nimic.” Din asta rezultă următorul paradox: ”Un sandwich cu șuncă e mai bun decât Anisie.”, a scris Mihai Morar pentru Gândul.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel