Mihai Eminescu, aniversare. Eminescu omagiat într-un mod inedit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Maestrul cofetar internațional Chef Silvian Miron a lansat vineri, la chocolateria din Constanța, o nouă ediție a desertului "Mihai Eminescu", prăjitură tematică omagială din gama super-fină, produsă și oferită la vânzare anual, doar la aniversarea poetului.

Desertul dulce-amar este realizat sub forma unei călimări de cerneală în care este înfiptă oblic o pană de scris. Medalionul capacului este decorat cu semnătura olografă a poetului, modelată, asemeni penei de scris, dintr-un filigran din ciocolată albă.

Prăjitura este un amestec de ganache de vanilie și musse de ciocolată, precum și unt de cacao (din ciocolata albă), combinate cu alune de pădure măcinate sau jeleu de ciocolată ce tapetează prăjitura. 

Întrebat ce l-a determinat să creeze un desert personalizat, dedicat tocmai lui Mihai Eminescu, a cărui zi de naștere a primit titlul oficial de Zi a Culturii Naționale, de către Parlamentul României, Chef Silvian Miron a declarat că și-a dorit să reamintească oamenilor atașamentul poetului față de mare și, implicit, față de Constanța.

"Știți, există o scrisoare a lui Eminescu către Veronica, datată Constanța, 16 iunie 1882, în care descrie șederea sa aici. Eu o recitesc în fiecare an, la 15 ianuarie, chiar pe faleza Cazinoului, și gestul acesta mă copleșește de bucurie de parcă aș intra în comuniune spirituală cu el. La rândul meu am dorit să creez ceva care să fie legat de numele-i ilustru și să confere bucurie celor care se desfată cu acest acest desert dulce-amărui", a declarat Silvian Miron, citat de Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel