Data actualizării:
Data publicării:

Mihai Daraban, informație tare despre controalele ANAF. Bogdan Chirieac: E de noaptea minții!/ Când iese ciufulit, se răzbună pe buticul din colț

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Economie
WhatsApp
sursa foto: Agerpres
sursa foto: Agerpres
ANAF nu merge la firmele care nu-și depun bilanțul, ele aflându-se doar în evidența justiției. 

Mihai Daraban, președintele Camera de Comerț și Industrie a României, a spus, în interviul acordat analistului politic Bogdan Chirieac, la DCNews, cu referire la cei care nu depun bilanțul la ANAF, că ”sunt 1.206.000 la Registrul Comerțului activi și în funcțiune”. La întrebarea dacă desfășoară majoritatea activitate economică, a răspuns: ”Sunt cu acte în regulă, au adresa firmei, se știu acționarii, administratorii, se știu numere de telefon, sunt adrese de e-mail”. 

Întrebat de ce ANAF-ul nu merge la aceste firme, președintele CCIR a răspuns: ”Nu e baza lor, e baza de date a justiției”. ”E noaptea minții... bine, nu e prima dată în administrația românească când e noaptea minții”. ”ANAF-ul merge la cei care depun bilanțul la ei” a continuat Mihai Daraban, la care Bogdan Chirieac a întrebat: ”Deci dacă am făcut vreo trăsnaie, mai bine nu depun bilanțul vreo 5 ani?”. ”Da, bineînțeles” a continuat președintele CCIR. ”Dar nimeni nu a văzut asta?” a insistat Bogdan Chirieac. ”Ați văzut vreunul alergând pe străzi?” a întrebat Mihai Daraban, la care analistul politic a precizat: ”ANAF-ul vine. Vine la cei care au depus bilanțul, la cei care desfășoară activitate, plătesc taxe și impozite”. 

Președintele CCIR a afirmat că funcționarii ANAF merg și la mulținaționale, dar sunt întâmpinați de un auditor din Big Four și de o casă de avocați puternică, pentru că ”multinaționalele știu când vine ANAF-ul”, iar stadiul de pregătire al unui funcționar ANAF este mai precar decât al celui din Big Four, mai spune Mihai Daraban: ”El, când iese ciufulit de la multinaționale- profesional- se duce și se răzbună pe buticul din colț”. 

Vezi mai mult în video: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel