Mihaela Bilic, dieta săracului. Cum să slăbeşti 30 kg în şase luni
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Daniel Dan, de la Pexels
Fotografie creată de Daniel Dan, de la Pexels
Nutriţionistul Mihaela Bilic a dezvăluit cum putem slăbi zeci de kilograme în doar jumătate de an. 

„Încercați cu două ciorbe pe zi și dimineața, nu știu, o cafea cu lapte, și veți slăbi mai mult de 30 de kilograme în șase luni. În trei luni de zile, în 100 de zile, cu două ciorbe pe zi se slăbește nu știu între 20 și 30 de kilograme. Important este ca după ce ai slăbit să rămâi acolo. Intri într-un ritm în care chiar o să-ți facă bine ”, a dezvăluit Mihaela Bilic, conform cancan.ro.

CITEŞTE ŞI Îți plac cartofii prăjiți cu brânză rasă? Numărul caloriilor te va surprinde

Cu cât te îngrași mai mult, cu atât nu mai simți gustul mâncării. Bilic: Luați în serios kilogramele în plus și scăpați de ele rapid!

"Excesul de kilograme taie gustul la mâncare. Obezitatea a devenit o amenințare la nivel mondial, în curând mai mult de jumătate din populația occidentală va avea un surplus de kilograme.  Excesul ponderal nu este doar o problemă de imagine, ci o boală cronică care strică grav sănătatea. Obezitatea vine la pachet cu hipertensiune și boli cardiovasculare, diabet, risc de cancer, dureri articulare, colesterol crescut, fertilitate redusă, calculi biliari, reflux esofagian. Și lucrurile nu se opresc aici.

Un studiu recent arată că 50% dintre obezi nu mai simt gustul alimentelor. Excesul de grăsime reduce considerabil numărul de papile gustative prezente pe limbă și duce la scăderea capacității gustative. Efectul? Cu cât simțim mai puțin, cu atât avem tendința să mâncăm mai mult. Și ne îngrășăm mai tare!

Autorii studiului au comparat 2 grupuri de șoricei: unul hrănit cu alimente obișnuite, cu aport moderat de calorii, iar altul hrănit cu produse ultra procesate și concentrate caloric, bogate în zahăr, sare și grăsimi. După 8 săptămâni de tratament, cercetătorii au constatat un exces de greutate alarmant în grupul hrănit cu produse obezogene. Concomitent s-a observat o scădere cu 25% a numărului de papile gustative de pe limbă", a declarat Mihaela Bilic. CITEŞTE MAI MULTE AICI 

TE-AR PUTEA INTERESA ŞI Combinații alimentare pentru inimă, oase, dar și anti menopauză. Bilic: Sunt molecule miraculoase

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel