Migranţi, nava Diciotti. Salvini acuză UE de 'ipocrizie'
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Discuţiile de la Bruxelles privind migranţii de pe nava Diciotti s-au încheiat fără rezultat, iar premierul italian acuză UE de 'ipocrizie'.

Discuţiile desfăşurate vineri la Bruxelles pe tema unei redistribuiri a migranţilor clandestini între statele UE s-au încheiat fără niciun rezultat, au anunţat surse din Ministerul de Interne italian, în timp ce premierul italian Giuseppe Conte i-a acuzat pe partenerii europeni de 'ipocrizie' şi a avertizat că Italia 'va acţiona în consecinţă', relatează agenţiile EFE, dpa şi Reuters.

Aceste discuţii la care au participat reprezentanţi din 12 state membre ale UE au fost convocate după ce ministrul italian de interne Matteo Salvini a interzis navei Diciotti, aparţinând pazei de coastă italiene, să debarce în Italia migranţii aflaţi la bordul acestei ambarcaţiuni, el cerând ca aceşti migranţi să fie preluaţi de alte state din UE şi a acceptat debarcarea numai a 19 minori din cei circa 170 de migranţi aflaţi la bordul navei ancorate de la începutul săptămânii în portul Catania.

Întâlnirea de la Bruxelles

Întâlnirea de la Bruxelles a avut ca scop rezolvarea cazului migranţilor de pe nava Diciotti şi găsirea de soluţii pe termen lung în problema migraţiei, la reuniune fiind reprezentate Austria, Belgia, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburg, Malta, Olanda, Portugalia şi Spania. 'Este a nu ştiu câta dovadă că Uniunea Europeană nu există. Niciun stat membru nu a vrut să semneze un comunicat, mai ales că nu există bazele pentru un acord care să definească o nouă linie roşie privind salvarea, debarcarea şi redistribuirea migranţilor', a declarat agenţiei EFE o sursă din Ministerul de Interne italian, criticând faptul că statele UE nu au găsit nicio soluţie concretă pentru preluarea migranţilor de pe acea navă, majoritatea eritreeni.

'Dat fiind că în ultimii ani Italia a primit 700.000 de cetăţeni străini, poziţia Ministerului de Interne nu se schimbă. De pe nava Diciotti nu coboară nimeni. În această chestiune guvernul este unit', a completat aceeaşi sursă.

Italia 'va acţiona în consecinţă'

Premierul italian Giuseppe Conte a reacţionat printr-o postare pe Facebook în care a acuzat Uniunea Europeană de 'ipocrizie', întrucât, în opinia sa, nu ar fi dat dovadă de solidaritate şi responsabilitate. El a mai scris în aceeaşi postare că Italia 'va acţiona în consecinţă ... în ceea ce priveşte toate chestiunile care ţin de Europa'. Pe de altă parte, biroul de presă al ministrului Salvini a anunţat că acesta va avea pe 28 august o întâlnire cu premierul ungar Viktor Orban.

Într-un interviu acordat anterior cotidianului Corriere della Sera, Salvini a spus că doreşte să discute cu Orban şi cu alţi lideri europeni despre modalităţile de a opri migraţia clandestină către Europa. Potrivit europarlamentarei italiene membre a Partidului Democrat (PD - de opoziţie) Michela Giuffrida, circa 120 din cei aproximativ 150 de migranţi aflaţi în prezent la bordul navei Diciotti au intrat în greva foamei.

Vezi și: Refugiați Ungaria, înfometare. Soluția guvernului. Soros, acuzat



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel