Migranți morți de frig la granița dintre Turcia și Grecia
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Twitter - @MarkCutts
Sursă foto: Twitter - @MarkCutts
Mai mulți migranți au murit de frig la granița dintre Turcia și Grecia, cele două țări mediteraneene experimentând un val de frig. 

Doisprezece migranţi au fost descoperiţi morţi din cauza frigului miercuri în Turcia, în apropiere de graniţa cu Grecia, a anunţat Ministerul de Interne turc, citat de AFP și Agerpres. 

"Doisprezece din 22 de migranţi respinşi de vameşii greci, lăsaţi fără haine şi încălţăminte, au murit de frig", a scris pe Twitter ministrul Suleyman Soylu, într-un mesaj însoţit de fotografii blurate cu cadavre.

Grecii îi gonesc pe migranți înapoi în Turcia

Corpurile neînsufleţite ale migranţilor au fost descoperite în satul Pasakoy, situat la frontiera dintre Turcia şi Grecia, a precizat guvernoratul Edirne, în nord-estul ţării.

Ankara acuză cu regularitate autorităţile elene că îi resping ilegal înapoi în Turcia pe migranţii care încearcă să treacă în Grecia.

În perioada februarie-martie 2020, zeci de mii de persoane s-au instalat de-a lungul frontierei terestre dintre Turcia şi Grecia, împiedicate să traverseze graniţa şi deseori respinse de Atena, care acuză Ankara că a permise intenţionat trecerea pentru a pune presiune pe Uniunea Europeană.

Turcia găzduieşte în prezent aproape cinci milioane de refugiaţi pe teritoriul său, conform unui bilanţ oficial. Dintre aceştia, aproape patru milioane sunt sirieni. 

Bebeluși morți de frig în Siria

Doi bebeluși au murit din cauza frigului după ce zăpada abundentă și temperaturile sub nivelul înghețului au lovit taberele pentru persoane strămutate din nord-vestul Siriei, scrie BBC. Un oficial ONU a declarat pentru agenția de presă AFP că fetițele de șapte zile și două luni au murit în provincia Idlib.

Aproximativ 2,8 milioane de oameni au căutat adăpost în fortăreața opoziției, după ce și-au părăsit casele în timpul războiului civil care a durat zece ani. Mulți locuiesc în corturi uzate, fără haine groase ori combustibil pentru încălzire.

ONU a avertizat că situația se înrăutățește din cauza recesiunii economice severe din Siria, care a dublat prețurile alimentelor într-un an, precum și din cauza lipsei de finanțare pentru a oferi ajutor pe timpul iernii. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel