MiG-21 LanceR, prăbușit în Mureș. Osiceanu: Majoritatea piloților care s-au catapultat nu au mai putut zbura cu avioane supersonice
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ / Imagine de Cristi Nede de la Pixabay
Foto ilustrativ / Imagine de Cristi Nede de la Pixabay
Pilotul Cezar Osiceanu a făcut câteva precizări pentru DCNews după ce un avion militar de tip MiG-21 LanceR s-a prăbușit în județul Mureș.

O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucție, s-a prăbușit marți, 20 aprilie, în jurul orei 14.30, la în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită.

Pilotul a reușit să execute manevra de catapultare și este în stare stabilă, conștient și cooperant cu echipele de intervenție ajunse la fața locului.

Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului, arată un comunicat al MApN.

Osiceanu: Avionul a fost dat la zbor fără restricții 

Pilotul Cezar Osiceanu a declarat pentru DC News că avionul în cauză „a fost dat la zbor fără restricții”. 

„Timpul pentru catapultarea controlată este de 3-5 secunde și se pare că pilotul a luat decizia după ce a fost sigur că avionul nu va cădea asupra unei zone populate.”, ne-a spus Osiceanu.

De asemenea, el a atras atenția asupra faptului că „șocul traumatic post-catapultare se resimte în special la coloană și la cap”, motiv pentru care „majoritatea piloților care s-au catapultat nu au mai putut zbura apoi cu avioane supersonice.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel