Ingrediente: Trei kilograme pulpă de miel, o legătură usturoi verde, unt, sare, piper, rozmarin proaspăt, boia dulce, 300 gr. arpagic, 500 gr.ciuperci mici, o cană zeamă de carne, amidon și mentă.
Mod de preparare:
Se alege pulpa din spate a mielului. Se spală, se sărează și condimentează cu piper, rozmarin, usturoi verde și boia dulce. Se lasă să stea la macerat 30 minute. După aceea se rumenește în unt pe ambele părți.
Se pun într-o tavă de cuptor felii subțiri de slănină, se așează friptura, se adaugă arpagicul și ciupercile, se pune o cană de zeamă de carne, se acoperă bine cu folie și se pune la cuptor cam două ore la 180 grade. Se scoate carnea, apoi se scot ciupercile și arpagicul. Sosul se strecoară. Se mai dau câteva clocote pe foc și se adaugă puțin amidon și câteva frunze de mentă tocată după care se toarnă peste carne.
VEZI ȘI: Drob de miel, rețeta lui Sorin Bontea. Care este secretul lui în bucătărie și ce face diferit de toate gospodinele
Chef Sorin Bontea a dezvăluit rețeta sa de drob de miel.
Pe lângă pască, ouă și cozonac, drobul de miel este unul dintre cele mai iubite preparate de pe masa de Paște.
Ingrediente drob de miel
Aveți nevoie de:
2 kg organe de miel și puțină carne de miel
prapur
5 cepe
mărar și pătrunjel din abundență
sare
5 ouă
puțin ulei
Mod de preparare
Chef Sorin Bontea a dezvăluit secretul său din bucătărie pentru rețeta de drob de miel în cadrul unui videoclip pe YouTube, acolo unde a precizat încă de la început că el nu fierbe organele de miel pentru a nu-și pierde din gust, ci înăbușă carnea și organele de miel. „Prima dată tai cubulețe mici organele”, a spus chef Bontea. Într-o oală pune puțin ulei și adaugă organele de la miel. „Se amestecă bine, bine și se lasă în oală până ce apa care iese din organe scade și orice urmă de sânge este eliminată din compoziție. Între timp, cureți cele cinci cepe și le toci mărunt, mărunt, fie le dai printr-un aparat de mărunțit. Încălzești o tigaie și pui la călit ceapa, dar trebuie să fii atent la ea. Cel mai bine o faci după ce ai terminat de înăbușit organele împreună cu carnea de miel. În tot acest timp, trebuie să ținem cont de faptul că drobul de miel va mai sta alte 30-40 de minute în cuptor, de aceea nu trebuie să uscăm organele. (...) După ce organele au stat la înăbușit, ele nu trebuie să fie făcute perfect, ci ușor moi/crude. Le pregătim să le trecem prin mașina de tocat împreună cu mărarul și pătrunjelul. După ce avem compoziția trasă prin mașina de tocat, adăugăm într-un bol, împreună cu carnea, ceapa tocată și ouăle crude cu tot cu albuș și gălbenuș”, a explicat Sorin Bontea.
„Amestecăm foarte bine și vedem dacă avem compoziție, adică strângem în mănâ astfel încât să ne dăm seama dacă se leagă bine. Dacă nu, mai putem adăuga pătrunjel, mărar sau ceapă, unele gospodine preferă și pesmet. Adăugăm sare şi piper şi amestecăm foarte bine până când totul e omogenizat”, a explicat acesta, notează a1.ro. Tapetăm cu ulei o tavă mare, adăugăm drobul şi îl băgăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade cam 30-40 de minute. În momentul în care vedem că drobul se desprinde singur de pe marginile formei şi este rumen, îl scoatem din cuptor şi îl lăsăm să se răcească.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Știi cine e tânăra din această fotografie restaurată? A contribuit decisiv la existența României / imagine completă în articol
- Centrală pe gaze vs. centrală electrică. Vintilă (FEL România): Dintre cele două eu aș alege-o pe a treia
- Desființarea SIIJ, adoptată în ședința de Guvern. Proiectul o să fie înaintat Parlamentului
- Pensionarii vor putea să-și ia talonul de pensie și biletele de tratament online, ne spune Daniel Baciu. Ce înseamnă digitalizarea Casei de Pensii și care este stadiul recalculării pentru septembrie
- Ciolacu: Avem o veste bună pentru pensionari / Video
- Gata cu telefoanele mobile așa cum le știam! Cu ce vor fi înlocuite. Ți-ai fi închipuit că se va ajunge aici? foto în articol
- S-a descoperit, în sfârșit, cum au fost construite piramidele din Egipt
- Povestea româncei care a devenit prima avocată din Europa și prima femeie din lume cu doctorat în Drept
- Tot mai mulți tineri din România adoptă trendul "furry" și se transformă în "fursona". Sabina Rusescu: În SUA sunt oameni care se cred obiecte
- Cercetătorii chinezi se apropie de readucerea la viață a oamenilor criogenizați - după ce un creier a fost decongelat fără daune