Miel cu rozmarin. Rețetă simplă, recomandată de Masterchef, ideală de Paști 2022
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Friptura de miel este delicioasă, dar care este una dintre cele mai simple rețete? Vă prezentăm o rețetă pe care Mimi Nicolae, finalista de la Masterchef din primul sezon, ne-a dezvăluit-o. Este ideală pentru Paști 2022.

Ingrediente: Trei kilograme pulpă de miel, o legătură usturoi verde, unt, sare, piper, rozmarin proaspăt, boia dulce, 300 gr. arpagic, 500 gr.ciuperci mici, o cană zeamă de carne, amidon și mentă.

Mod de preparare:

Se alege pulpa din spate a mielului. Se spală, se sărează și condimentează cu piper, rozmarin, usturoi verde și boia dulce. Se lasă să stea la macerat 30 minute. După aceea se rumenește în unt pe ambele părți.


Se pun într-o tavă de cuptor felii subțiri de slănină, se așează friptura, se adaugă arpagicul și ciupercile, se pune o cană de zeamă de carne, se acoperă bine cu folie și se pune la cuptor cam două ore la 180 grade. Se scoate carnea, apoi se scot ciupercile și arpagicul. Sosul se strecoară. Se mai dau câteva clocote pe foc și se adaugă puțin amidon și câteva frunze de mentă tocată după care se toarnă peste carne.

VEZI ȘI: Drob de miel, rețeta lui Sorin Bontea. Care este secretul lui în bucătărie și ce face diferit de toate gospodinele

Chef Sorin Bontea a dezvăluit rețeta sa de drob de miel.

Pe lângă pască, ouă și cozonac, drobul de miel este unul dintre cele mai iubite preparate de pe masa de Paște.

Ingrediente drob de miel

Aveți nevoie de:

2 kg organe de miel și puțină carne de miel

prapur

5 cepe

mărar și pătrunjel din abundență

sare

5 ouă

puțin ulei

Mod de preparare

Chef Sorin Bontea a dezvăluit secretul său din bucătărie pentru rețeta de drob de miel în cadrul unui videoclip pe YouTube, acolo unde a precizat încă de la început că el nu fierbe organele de miel pentru a nu-și pierde din gust, ci înăbușă carnea și organele de miel. „Prima dată tai cubulețe mici organele”, a spus chef Bontea. Într-o oală pune puțin ulei și adaugă organele de la miel. „Se amestecă bine, bine și se lasă în oală până ce apa care iese din organe scade și orice urmă de sânge este eliminată din compoziție. Între timp, cureți cele cinci cepe și le toci mărunt, mărunt, fie le dai printr-un aparat de mărunțit. Încălzești o tigaie și pui la călit ceapa, dar trebuie să fii atent la ea. Cel mai bine o faci după ce ai terminat de înăbușit organele împreună cu carnea de miel. În tot acest timp, trebuie să ținem cont de faptul că drobul de miel va mai sta alte 30-40 de minute în cuptor, de aceea nu trebuie să uscăm organele. (...) După ce organele au stat la înăbușit, ele nu trebuie să fie făcute perfect, ci ușor moi/crude. Le pregătim să le trecem prin mașina de tocat împreună cu mărarul și pătrunjelul. După ce avem compoziția trasă prin mașina de tocat, adăugăm într-un bol, împreună cu carnea, ceapa tocată și ouăle crude cu tot cu albuș și gălbenuș”, a explicat Sorin Bontea.

„Amestecăm foarte bine și vedem dacă avem compoziție, adică strângem în mănâ astfel încât să ne dăm seama dacă se leagă bine. Dacă nu, mai putem adăuga pătrunjel, mărar sau ceapă, unele gospodine preferă și pesmet. Adăugăm sare şi piper şi amestecăm foarte bine până când totul e omogenizat”, a explicat acesta, notează a1.ro. Tapetăm cu ulei o tavă mare, adăugăm drobul şi îl băgăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade cam 30-40 de minute. În momentul în care vedem că drobul se desprinde singur de pe marginile formei şi este rumen, îl scoatem din cuptor şi îl lăsăm să se răcească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel