Micuțul Sebastian Corbei, în vârstă de 7 ani, căutat la o lună de la dispariție cu elicopter și câini de urmă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Captură Poliția Română
Captură Poliția Română
Micuțul Sebastian Corbei, băiatul în vârstă de 7 ani care a dispărut în urmă cu o lună, este de negăsit. Părinții speră că el este în viață, iar autoritățile continuă căutările cu forțe mărite.  

Un copil de doar 7 ani dispărea fără urmă din localitatea Vânători pe data de 9 ianuarie. Ceea ce părea inițial doar o fugă la joacă, a devenit o adevărată tragedie pentru părinți. Copilul a plecat la o stână și nu s-a mai întors. Sute de voluntari l-au căutat disperați, dar pare că băiețelul a intrat în pământ. A trecut aproape o lună, iar Sebastian nu a revenit acasă. Autoritățile susțin că forțe mărite au început căutările. A fost adus chiar și un laborator criminalistic mobil în acest sens.

"De la momentul sesizării dispariţiei copilului, au fost desfăşurate activităţi de cercetare de către poliţişti şi căutări la care au participat efective extinse ale MAI, precum şi voluntari, fiind depuse eforturi constante în vederea depistării minorului. Activităţile de căutare şi scotocire continuă şi la acest moment, precum şi în zilele următoare, fiind angrenate forţe de ordine mărite cu mijloacele tehnice din dotare. Căutările sunt sprijinite de specialişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a Inspectoratului General al Poliţiei Române şi de specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică Bucureşti, cu un laborator criminalistic mobil", a declarat Adina Aconstantinesei, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, citează Agerpres.

Copilul, căutat cu elicopter și câini de urmă


Vor fi folosiţi și câini de urmă aduşi de la Centrului Chinologic "Dr. Aurel Greblea" Sibiu, dintre care unul pentru detectare cadavre. În funcţie de condiţiile meteo, zonele extravilane vor fi survolate de un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al MAI.

Administraţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare sprijină activităţile prin desecarea cu pompe a canalelor naturale de colectare a apei.

Căutările sunt coordonate de Serviciul de Investigaţii Criminale şi Serviciul de Ordine Publică din cadrul IPJ. Sunt implicaţi 30 de poliţişti cu autospecialele de serviciu, precum şi două echipaje ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad participă cu 30 de pompieri şi autospeciale specifice, un echipaj SMURD, o autoşenilată 8×8, un sonar şi căngi.

Filmul dispariției lui Sebastian

Sebastian Corbei, în vârstă de 7 ani, a fost văzut ultima dată pe 9 ianuarie, în jurul orei 16:30, la o stână de lângă localitatea Vânători. El plecase de acasă dimineaţa, la joacă în sat, ulterior alăturându-se altor copii pentru a merge la stână însoţiţi de un localnic bătrân.

Mama copilului a sunat la 112 în jurul orei 19:00, pentru a anunţa dispariţia, când a constatat că acesta nu se întoarce acasă. Căutările au început imediat şi au avut loc şi pe parcursul primei nopţi, dar nu a fost găsit pe o rază de 20 de kilometri distanţă de casa familiei. Acestor forţe li s-au alăturat 30 de jandarmi, pădurari, specialişti din cadrul organizaţiei "Rescue 4x4.ro", care au adus şapte autoturisme de teren şi două drone, precum şi numeroşi voluntari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel