Micul principat din Europa, denumit "Las Vegas al Alpilor", care a votat împotriva interzicerii cazinourilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Fotografie de la Markus Spiske:Pexels
Fotografie de la Markus Spiske:Pexels
Alegătorii din Liechtenstein au respins, duminică, cu fermitate o propunere de interzicere a cazinourilor, în cadrul unui referendum care a polarizat micul principat şi cei 40.000 de cetăţeni ai săi.

Cu şase cazinouri răspândite în toată ţara, care este de zece ori mai mică decât Londra, microstatul a fost numit de jucători "Las Vegas al Alpilor".

Argumentele în favoarea interzicerii precum dependenţa de jocuri de noroc şi potenţialele daune aduse reputaţiei naţiunii bogate au fost respinse cu fermitate de 73% dintre cei care au votat, numai 27% declarându-se în favoarea propunerii. Prezenţa la vot a fost de 70%, conform statisticilor oficiale publicate online.

Referendumul şi strângerea semnăturilor necesare pentru a-l declanşa au fost iniţiate de grupul de presiune IG Volksmeinung, format pentru a lupta împotriva "potopului cazinourilor". Reprezentanţii acestuia susţin că industria în curs de dezvoltare riscă să păteze o imagine naţională la care statul a muncit din greu pentru a o repara.

Ţara a fost pe o "listă neagră" internaţională a paradisurilor fiscale până când a început să relaxeze legile privind secretul bancar în urmă cu mai bine de un deceniu.

Înainte de vot, principele de Lichtenstein s-a pronunţat împotriva interdicţiei, la fel ca şi guvernul, care a susţinut că industria jocurilor de noroc reprezintă o sursă importantă de venituri şi că interzicerea cazinourilor ar fi o măsură prea drastică pentru a rezolva probleme precum dependenţa de jocuri de noroc, scrie Reuters, citat de Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel