Microsoft va reduce mii de locuri de muncă în cadrul diviziilor
Data publicării:
Autor: Georgiana Dediş
WhatsApp
Foto: Pexels/Microsoft va reduce mii de locuri de muncă în cadrul diviziilor
Foto: Pexels/Microsoft va reduce mii de locuri de muncă în cadrul diviziilor
Decizia luată de Microsoft ar putea sugera că industria tehnologică ar putea continua să înregistreze pierderi de locuri de muncă.

Microsoft intenționează să taie mii de locuri de muncă, cu unele roluri care urmează să fie eliminate în diviziile de resurse umane și inginerie, potrivit rapoartelor mass-media transmise marți, scrie Reuters.

Concedierile preconizate ar fi cele mai recente din sectorul tehnologic din SUA, unde companii precum Amazon și Meta Platforms au anunțat exerciții de retragere ca răspuns la încetinirea cererii și înrăutățirea perspectivelor economice globale.

Decizia Microsoft ar putea indica faptul că sectorul tehnologic ar putea continua să piardă locuri de muncă.

"Dintr-o perspectivă de ansamblu, o altă rundă de concedieri în așteptare la Microsoft sugerează că mediul nu se îmbunătățește și probabil continuă să se înrăutățească", a declarat Dan Romanoff, analist la Morningstar.

Microsoft va renunţa la aproximativ 11.000 de angajaţi

Sky News a raportat, citând surse, că Microsoft intenționează să reducă aproximativ 5% din forța de muncă, sau aproximativ 11.000 de posturi.

Compania intenționează să reducă locurile de muncă într-o serie de divizii de inginerie miercuri, a informat Bloomberg News, potrivit unei persoane familiarizate cu această chestiune, în timp ce Insider a raportat că Microsoft ar putea reduce personalul de recrutare cu o treime.

Reducerile vor fi semnificativ mai mari decât alte runde din ultimul an, se arată în raportul Bloomberg.

Microsoft a refuzat să comenteze informațiile.

Compania avea 221.000 de angajați cu normă întreagă, dintre care 122.000 în Statele Unite și 99.000 la nivel internațional, în iunie 30, potrivit documentelor.

Microsoft obligată să-şi menţină performanţa

Microsoft se află sub presiunea de a menține ratele de creștere la unitatea sa de cloud Azure, după ce mai multe trimestre de scădere a pieței de computere personale au afectat vânzările de Windows și dispozitive.

În luna iulie a anului trecut, Comisia a anunțat că un număr mic de posturi au fost eliminate. În octombrie, site-ul de știri Axios a raportat că Microsoft a concediat sub 1.000 de angajați din mai multe divizii.

Acțiunile Microsoft, care urmează să raporteze rezultatele trimestriale pe 24 ianuarie, au fost marginal mai mari în tranzacțiile de după-amiază.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel