Urmărește emisiunea live
Microsoft va oferi servicii de Cloud din centrele de date din Germania
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Microsoft a anunţat, miercuri, că intenţionează să furnizeze Microsoft Cloud, incluzând Azure, Office 365 şi Dynamics CRM Online, din două noi centre de date situate în Magdeburg şi Frankfurt am Main, Germania .

"Misiunea Microsoft este aceea de a permite fiecărei persoane să obţină mai mult", a declarat Satya Nadella, director general Microsoft. "Noile noastre centre de date din Germania, gestionate în parteneriat cu Deutsche Telekom, nu numai că vor încuraja inovaţia şi dezvoltarea locală, ci vor oferi clienţilor şi alternative de gestionare a datelor, dar şi mai multă încredere în modul în care ele sunt stocate", a adăugat acesta.

Noile centre de date vor respecta aceleaşi standarde de securitate, servicii şi calitate ca toate celelalte centre de date Microsoft. Serviciile oferite vor fi în concordanţă cu principiile solide ale companiei referitoare la siguranţă, confidenţialitate, control, conformitate şi transparenţa serviciilor cloud, și compatibile cu soluțiile Microsoft utilizate în cloud la nivel global.

Conform studiului BITKOM "Cloud Monitor 2015", 83% din totalul companiilor nemţeşti solicită ca furnizorul lor de servicii cloud să opereze în centrele de date locale din Germania.

O inovaţie unică în controlul datelor şi încrederea clientului

Aceste noi servicii de cloud vor reprezenta o inovaţie în domeniu de la un furnizor de cloud de talie globală, astfel că accesul la datele clienţilor stocate în aceste noi centre de date se vor afla sub controlul T-Systems, filială a Deutsche Telekom, o companie germană independentă cu rol de administrator de date. Microsoft nu va putea să acceseze aceste date fără permisiunea clienţilor sau a administratorului de date, iar dacă administratorul de date va acorda această permisiune, accesarea va avea loc numai sub supravegherea acestuia.

Respectarea eficientă şi fiabilă a cerinţelor privind conformitatea

Serviciile de cloud ale Microsoft din Germania, Azure, Office 365 şi Dynamics CRM Online, se vor adresa în special organizaţiilor şi companiilor cu activitate în  domenii cu date sensibile, cum ar fi sectorul public, financiar sau de sănătate. “Cea mai nouă ofertă a Microsoft se adresează companiilor care trebuie să respecte cele mai stricte regulamente privind confidenţialitatea datelor. Aceasta ne permite nouă şi clienţilor noştri să dezvoltăm şi să implementăm cu succes noi modele de afaceri, chiar şi într-un context mai larg”, explică Dr. Arthur Kaindl, General Manager Digital Health Services, Siemens Healthcare.

Această localizare a serviciilor de cloud Microsoft respectă reglementările germane de gestionare a datelor, iar clienţii vor putea vedea cum şi unde sunt procesate datele. Continuitatea operaţiunilor este asigurată de două centre de date din Germania şi se va realiza prin intermediul unei reţele private, pentru a garanta faptul că datele rămân în Germania.

Centrele de date vor fi situate în Magdeburg şi Frankfurt am Main şi vor furniza un nivel de servicii eficiente, precum şi standarde înalte de securitate în cadrul ofertelor Microsoft cloud la nivel global, incluzând autentificare multi-factor cu scanare biometrică şi carduri inteligente, criptarea datelor prin protocoale SSL/TLS pe baza certificatelor germane, controale de securitate fizică şi protecţie împotriva dezastrelor naturale şi întreruperii alimentării cu energie electrică.

Implementarea prevăzută să înceapă în 2016

Se anticipează că serviciile vor fi disponibile începând cu a doua jumătate a anului 2016 pentru clienţii din Germania, UE şi AELS.

Microsoft Cloud oferă clienţilor flexibilitate şi alternative

Clienţii care aleg serviciile cloud de la Microsoft vor beneficia de experienţa companiei în domeniul informatic şi în cloud-uri de tip hibrid. Prin serviciile sale sigure de cloud, Microsoft oferă companiilor şi organizaţiilor oportunităţi de inovare — de la optimizarea resurselor informatice la servicii de nivel înalt pentru analize avansate, servicii media, Internet of Things şi Big Data. Microsoft este unul dintre cei mai mari operatori de cloud din lume. Compania a investit peste 15 miliarde de dolari în construirea unei infrastructuri puternice de cloud şi servicii cloud, care să furnizeze disponibilitate şi securitate crescute, micşorând în acelaşi timp costurile globale.

Cu 24 de regiuni Azure în întreaga lume — mai multe decât în cazul oricărui alt furnizor major de cloud — această extindere recentă este încă o dovadă a angajamentului Microsoft privind dezvoltarea infrastructurii sale sigure de cloud în întreaga lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel