Microsoft ar putea fi anchetat de Comisia Europeană
Data publicării:
Autor: Roman Iuliana
WhatsApp

Grupul american Microsoft şi-a cerut scuze şi a precizat că o "eroare tehnică" a împiedicat livrarea către 28 de milioane de PC-uri a unui soft ca re asigura opţiunea convenită cu executivul comunitar.

Acordul cu UE prevede afişarea unei ferestre care să ofere posibilitatea alegerii browserului la calculatoarele din Europa cu sistem de operare Windows şi bowser Internet Explorer prestabilit.

"Nu ne-am îndeplinit corespunzător datoria de a remedia această problemă. Vom lua măsuri imediate pentru a remedia. Regretăm că această eroare a avut loc şi ne cerem scuze", se arată într-un comunicat Microsoft.

Comisarul european pentru concurenţă, Joaquin Almunia, a declarat că autorităţile de reglementare au primit plângeri că Microsoft ar fi indus în eroare UE în privinţa asigurării opţiunii de alegere a browser-ului.

Microsoft a primit amenzi de 1,68 miliarde de euro de la UE în anchete antitrust vechi de un deceniu. Grupul a acceptat într-o înţelegere din 2009 să ofere acces şi browser-elor concurenţilor.

"Am avut încredere că informările grupului erau corecte. Se pare că nu a fost cazul, aşa că am luat imediat măsuri", a spus Almunia.

Microsoft poate încasa o amendă de până la 10% din venitul anual pentru încălcarea termenilor acordului. În anul fiscal 2011, încheiat la jumătatea anului trecut, Microsoft a avut venituri record de aproape 70 de miliarde de dolari. Pentru primele nouă luni ale anului fiscal 2012, încheiate la 31 martie, Microsoft a raportat venituri în urcare cu 6%, la 55,6 miliarde dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel