Microfon ascuns în ambasada care-l găzduiește pe Assange
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Julian Assange
Julian Assange

Ambasada Ecuadorului a găsit un microfon ascuns în clădirea sa din Londra, unde fondatorul Wikileaks Julian Assange se află sub protecția azilului politic oferit de țara sud-americană, transmite presa britanică.

Ministrul de Externe al Ecuadorului, Ricardo Patino, a declarat că microfonul a fost găsit, în iunie, în biroul ambasadorului Ana Alban. Dispozitivul a fost depistat în timpul unei vizite făcută de șeful diplomației de la Quito, pe 16 iunie.

Biroul ministerului de Externe britanic a refuzat să facă comentarii imediate, iar purtătorul de cuvânt al premierului David Cameron nu vrea să vorbească despre probleme de securitate.

”Nu am denunțat asta mai devreme pentru că nu am vrut ca acest incidentul să fie confundat cu vizita mea la Londra”, a spus Patino, miercuri, într-o conferință de presă susținută în Quito. Ministrul ecuadorian s-a întâlnit în iunie cu secretarul de stat pentru Afaceri Externe William Hague, cu care a discutat despre Julian Assange.

”Mai departe, noi am așteptat să aflăm care este sursa amplasării acestui microfon la sediul ambasadei (...) Constatăm cu regret că incidentul este încă o dovadă a lipsei de etică la nivel internațional în ceea ce privește relațiile dintre guverne”, a mai declarat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel