Microbii de pe Pământ ar putea supraviețui temporar pe Marte, arată un studiu
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Un experiment marțian a arătat că microbii de pe Pământ ar putea supraviețui temporar pe Marte. Studiul a fost recent dat publicității. 

Suprafața lui Marte este un deșert înghețat, dar unii microbi de pe Pământ ar putea supraviețui temporar acolo, potrivit unui nou studiu, scrie CNN. Și cercetătorii nici nu au fost nevoiți să trimită microbi pe Marte pentru a afla asta. 

Este posibil ca cele două planete să nu pară foarte asemănătoare, dar stratosfera noastră, un strat al atmosferei la aproximativ 32 de km deasupra suprafeței Pământului, are unele calități în comun cu Marte.

Stratosfera planetei noastre de origine se confruntă cu presiune scăzută a aerului și niveluri ridicate de radiații și este uscată și rece, la fel ca suprafața planetei roșii.

Ce vor să afle oamenii de știință 

Folosind MARSBOx, sau Microbii în atmosferă, oamenii de știință de la NASA și Centrul german aerospațial au colaborat pentru a trimite patru tipuri de microbi în stratosferă pe un balon. Studiul a fost publicat luni în revista Frontiers in Microbiology.

Oamenii de știință de la NASA trebuie să știe dacă acești microbi pot supraviețui pe Marte, în timp ce continuă să trimită exploratori robotici pe planeta roșie. De aceea, echipele de misiune din spatele acestor rover-uri, precum rover-ul recent aterizat Perseverance, iau foarte în serios curățenia acestor mașini înainte de a fi lansate pe Marte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel