Micile „insule“ instalate pe șosea care îi încurcă pe șoferi. Titi Aur a explicat rolul lor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
Titi Aur a explicat care este rolul scuarurilor prezente pe unele șosele din România la intrarea în localități.

Titi Aur, expert în siguranță rutieră, a explicat, în cadrul emisiunii De Ce Conducem, la DC News, care este rolul scuaruri, denumite impropriu și insule, prezente pe șosele la intrările în localități:

„Sunt acele insule sau scuaruri, pe care le întâlnim pe Drumul Național 1 sau între Brașov și Sibiu, pe care le înjură șoferii neavizați și zic: Domn'le, ce înguste le-au făcut și ce greu trec! Tocmai de aceea le-au făcut așa, ca să te oblige să intri încet în localitate.

Șoferul nesimțit vine și intră în localitate cu viteză mare, mai ales la anumite ore când crede el că nu e foarte aglomerat. Astfel, acele intrări în localitate au fost delimitate cu niște șicane.

CITEȘTE ȘI        -        EXCLUSIV  Atenționare pentru șoferii care consideră că e de ajuns să semnalizeze. Titi Aur: Riscul este să fac o nenorocire. Semnalizarea e doar 1%

Într-adevăr, pentru un șofer de camion e mai complicat, dar deja l-a obligat să reducă la 40-50 km/h. Apoi va merge mai liniștit prin localitate în loc să meargă cu 90 km/h.

Sunt gândite tocmai pentru a opri șoferii, pentru că ei nu vor să conducă regulamentar“, a spus, la DC News, Titi Aur.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  De ce e important să ții mâinile corect pe volan. Explicația accidentului din Bușteni. Ce se întâmplă cu mâna stângă, când mâna dreapta și atenția sunt asupra telefonului/ VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel