Data publicării:

Michelle Obama rupe tăcerea cu privire la o posibilă candidatură la președinție în 2024. Democrații nemulțumiți o îndeamnă să candideze în locul lui Biden

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Un sondaj Rasmussen recent a arătat că aproape 50% dintre democrați susțin înlocuirea lui Biden în fruntea listei.  

Michelle Obama a exclus candidatura sa la prezidențiale, punând capăt speculațiilor potrivit cărora ar fi intervenit în ultimul moment pentru a le oferi democraților o alternativă la Joe Biden.

Fosta primă doamnă păstrează o imagine de vedetă în cadrul politicii democrate, în ciuda faptului că s-a retras în mare parte de pe scena politică în ultimii ani.

"Așa cum fosta Primă Doamnă Michelle Obama a exprimat de mai multe ori de-a lungul anilor, nu va candida la președinție", a declarat pentru NBC News Crystal Carson, directorul de comunicare al biroului ei.

"Doamna Obama susține campania de realegere a președintelui Joe Biden și a vicepreședintelui Kamala Harris", a mai adăugat Crystal Carson.

Un sondaj Rasmussen recent a arătat că aproape 50% dintre democrați susțin înlocuirea lui Biden în fruntea listei.

Mai mulți dintre ei ar dori să o vadă pe Michelle Obama, 20%, decât pe vicepreședintele Kamala Harris, 15%.

Michelle Obama a declarat de mai multe ori că nu este interesată să candideze, dar recent a stârnit o nouă rundă de speculații când a recunoscut că este "îngrozită" de rezultatul alegerilor din acest an.

Speculațiile cu privire la un înlocuitor pentru Joe Biden au atins cote maxime luna trecută

"Ce se va întâmpla la următoarele alegeri? Sunt îngrozită de ceea ce s-ar putea întâmpla, pentru că liderii noștri contează", a spus ea.

"Pe cine alegem, cine vorbește în numele nostru, ne afectează în moduri pe care uneori cred că oamenii le consideră de la sine înțelese", i-a spus Obama lui Jay Shetty în cadrul podcastului său "On Purpose" în ianuarie.

Anul trecut, Obama i-a explicat lui Oprah de ce nu va candida.

"Politica este grea", a spus ea într-o emisiune specială de pe Netflix. "Iar oamenii care intră în ea... trebuie să o dorești. Trebuie să fie în sufletul tău, pentru că este atât de important. Nu este în sufletul meu", a mai spus fosta Primă Doamnă.

Într-un interviu acordat în 2022 BBC, ea a declarat că "detestă" întrebările despre candidatura la președinție.

Dar NBC relatează că fosta primă doamnă a fost supărată când Jill Biden a exclus-o ca parteneră de campanie a soțului ei în campania electorală din 2020.

Întrebată de CNN dacă Obama este o opțiune, Jill Biden a râs și a spus: "Știi, mi-ar plăcea dacă Michelle ar fi de acord. Dar eu - știți, cred că s-a săturat de politică. Nu știu ce să zic. Este atât de bună în tot ceea ce face. Ar fi - ar fi minunat".

Două surse au declarat că Obama nu a fost mulțumită de acest răspuns și a vrut ca Biden să aibă la îndemână un alt răspuns care să nu închidă acea ușă dacă i s-ar pune din nou întrebarea.

Speculațiile cu privire la un înlocuitor pentru Joe Biden au atins cote maxime luna trecută, când avocatul special Robert Hur a publicat un raport privind manipularea defectuoasă a documentelor clasificate de către Biden, în care acesta era numit "bătrân" și "uituc" și, prin urmare, inapt pentru acuzații în acest caz, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel