Data publicării:

Michelle Obama este ”îngrozită” de potențialul rezultat al alegerilor din SUA. ”Acestea sunt lucrurile care mă țin trează, pentru că nu ai control asupra lor”

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Află ce declarații a făcut Michelle Obama cu privire la potențialul rezultat al alegerilor din SUA.

Fosta primă doamnă Michelle Obama a declarat că este ”îngrozită” de potențialul rezultat al alegerilor din 2024, enumerând competiția prezidențială din noiembrie printre temerile care o țin trează noaptea, într-un interviu podcast.

”Ce se va întâmpla la următoarele alegeri? Sunt îngrozită de ceea ce s-ar putea întâmpla, pentru că liderii noștri contează. Pe cine alegem, cine vorbește în numele nostru, cine deține acea tribună, ne afectează în moduri pe care uneori cred că oamenii le consideră de la sine înțelese”, i-a spus Obama lui Jay Shetty în podcastul său ”On Purpose”.

”Faptul că oamenii cred că guvernul, ”eh, oare chiar face ceva?”, și eu sunt de genul: ”O, Doamne, guvernul face totul pentru noi și nu putem lua această democrație drept un lucru de la sine înțeles”. Și îmi fac griji uneori că o facem. Acestea sunt lucrurile care mă țin trează”, a spus ea.

Campania pentru realegere a lui Joe Biden

Comentariile ei vin în contextul în care președintele Joe Biden începe să-și intensifice campania pentru realegere, concentrându-se pe un mesaj conform căruia democrația se află pe buletinul de vot în acest an.

Cu toate acestea, mulți democrați și-au exprimat îngrijorarea că mesajul său nu rezonează, arătând că sondajele îl văd într-o competiție strânsă cu fostul președinte Donald Trump.

În cadrul interviului, fosta primă doamnă a enumerat o serie de alte elemente care o îngrijorează, printre care: ”Vor vota oamenii și de ce nu votează oamenii?”.

”Acestea sunt lucrurile care mă țin trează, pentru că nu ai control asupra lor. Și te întrebi: Unde ne aflăm în asta? Unde ne sunt inimile?”, a spus ea, conform CNN.

Problemele lui Trump

Ulterior, Michellle Obama a sugerat că există o dublă măsură atunci când vine vorba de problemele legale ale lui Trump și ce s-ar putea întâmpla dacă o situație similară ar fi afectat un bărbat de culoare.

Fără a-l numi pe Trump, ea a continuat: ”Alți oameni pot fi puși sub acuzare de mai multe ori și totuși să candideze. Bărbații de culoare nu pot. Trebuie doar să înveți să fii bun. Și, în cele din urmă, beneficiezi de această rezistență suplimentară”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel