Celebrul actor Michele Placido prezintă documentarul ''Isolaton'' la Buzău
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Actorul şi regizorul Michele Placido, cunoscut publicului din România pentru rolul celebrului comisar Corrado Cattani din serialul "Caracatiţa" (La Piovra), este prezent, sâmbătă, la Buzău International Arts Festival.

El prezintă, în cadrul celei de-a doua ediţii a festivalului, filmul "Isolation" pentru care a semnat regia alături de Julia von Heinz, Olivier Guerpillon, Jaco van Dormael şi Michael Winterbottom, relatează Agerpres.

Filmul documentar "Isolation" vorbeşte despre pandemia de COVID din perspectiva a cinci mari regizori europeni care povestesc despre tragedia pandemiei şi revoluţiile sociale pe care le-a provocat în întreaga lume. Prima poveste, inspirată dintr-o piesă a lui Luigi Pirandello, îl are ca protagonist pe Michele Placido.

Acesta a mărturisit, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Primăria municipului Buzău, că în filmul "Isolation" prezintă o viziune "foarte personală, foarte diferită" asupra pandemiei.

"Filmul european 'Isolation', cu cinci regizori europeni, este un film care vorbeşte despre momentul dramatic când a început pandemia de Covid. (...) Este o viziune foarte personală, foarte diferită. Eu locuiesc la Roma şi în primele zile ale pandemiei, primele zile în care au murit foarte mulţi oameni vedeam ambulanţele care treceau prin oraşul meu, un oraş gol, părăsit. (...) Era un lucru incredibil, părea post-apocaliptic, părea un cadru de după război, în care oamenii dispăruseră. Se vedeau doar ambulanţele, maşinile de poliţie. Acela era cadrul pe care eu l-am filmat cu telefonul personal", a povestit Michele Placido.

Actorul a vorbit şi despre filmul "Caracatiţa", peliculă care a avut cel mai mare succes în Europa.

"Este un lucru vechi. Nu mai există omoruri în stradă, este aproape imposibil să se mai întâmple acest lucru, dar în continuare există mafia. Există o mafie internaţională care se ocupă de traficul de droguri în America, Mexic, Columbia şi are succes. Mafia sicialiană doarme sau a murit, nu ştim", a afirmat Michele Placido.

El a precizat că, deşi rolul din serialul "Caracatiţa" nu a fost cel mai mare pe care l-a jucat, a fost însă rolul care i-a oferit cea mai mare notorietate.

"A fost cel mai important personaj care m-a făcut cunoscut la nivel european. Astăzi nu aş fi fost aici fără acel rol şi din acest motiv îi vreau tot binele acelui comisar Cattani", a spus Michele Placido.

Buzău International Arts Festival este organizat de Asociaţia CulturAll şi Asociaţia Bulevardul Culturii, în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău şi cu Centrul Cultural şi Educaţional Alexandru Marghiloman, fiind un Proiect Cultural finanţat de Ministerul Culturii. 

Citește și:

Toma Cargiu - Povestea de dragoste a celui mai iubit actor român

Povestea de dragoste a celor doi a început în anul 1963, pe scena teatrului din Ploiești. La acea vreme, ambii erau căsătoriți: Elena Bichman își împărțea viața cu Paul Ioachim, iar actorul Toma Caragiu era căsătorit cu Maira Bondar alături de care era foarte fericit, în ciuda faptului că împreună înfiaseră o fetiță.

După niciun an, cei doi se ajung să se căsătorească pentru că dragostea dintre ei creștea tot mai mult, iar pasiunea era nelipsită. Elena Bichman însăși declara că pasiunea pentru el era ”atât de puternică, de contagioasă” încât nu i se putea împotrivi, fiind ca un ”curent de energie copleșitor”.

”Înainte a venit la mine o femeie care a insistat să-mi vorbească. Aştepta în secretariat de mai bine de două ore. Mi-a spus că o cheamă Aphrodita şi e trimisă de Leontin, un spirit din sfera a şaptea, care vrea să mă anunţe că va veni în viaţa mea cineva care mi-a fost predestinat. Se va numi Elena. Vei avea o mare dragoste care te va înălţa şi împlini cu o nouă entitate, Eleto. Vor fi 14 ani de succes. După aceea va veni un cataclism, ca un uriaş accident, multă omenire va pieri odată cu tine. M-a sfătuit să evit călătoriile cu avionul”, după cum povestea Toma Caragiu

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel