Michel Barnier, la Congresul PPE: În 2050, în G8 nu va mai fi niciun stat european
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
michel_barnier
michel_barnier

Comisarul european pentru piaţa internă şi servicii, Michel Barnier, a enumerat, joi, la Congresul PPE de la București, o serie de greșeli ale Europei, precizând că în ritmul actual al dezvoltării economice mondiale, până la mijlocul acestui secol, toate cele patru state europene prezente în G8 vor dispărea din topul mondial.

Michel Barnier a declarat că Europa are o serie de "puncte slabe și de slăbiciuni" care au afectat "atât de brutal" cetățenii europeni și aceste greșeli au fost evidențiate în criza economică. "Reglementarea financiară mondială a fost sfâșiată în ultimii ani. Problema a a fost că băncile puteau să facă orice, li s-a permis să facă orice, în ultimii 20 de ani. Consecința a fost spolierea deponenților și necesitatea de a impune măsuri foarte stricte contribuabililor. De asemenea, în zona statelor din euro am avut 17 politici economice juxtapuse și uneori chiar concurente. Mai mult, în foarte multe țări, Guvernele au cheltuit mai mult decât câștigau, îndatorându-se și sacrificând viitoarele generații. A mai fost o absență de coordonare în spațiul economic, am lăsat să se creeze niște divergențe de competitivitate, o slăbiciune economică a Europei", a enumerat comisarul european francez câteva dintre greșelile Europei.

Oficialul european a afirmat, ulterior, că "Un text elaborat de Guvernul Marii Britanii prezintă un tabel care arată, la fiecare 10 ani, care este evoluția celor mai mari puteri economice din lume și vedem aici Germania, Regatul Unit, Italia și Franța, avem patru mari puteri din Europa din cele 27 de state membre și la fiecare 10 ani unul din aceste state iese din table. În 2050 nu va mai fi niciuna din țările europene în G8, deci nici măcar Germania nu va mai fi în G8", a previzionat Barnier, menționând că în ultimii doi ani, deciziile luate de premierii europeni pentru corectarea economiilor "sunt absolut incredibile" deoarece sunt "deosebit de numeroase și acum trebuie puse în aplicare"

Forumul Guvernelor celor mai puternice opt țări din lume din punct de vedere al economiei cuprinde Rusia, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel