Michael Oliver, arbitru Real Madrid - Juventus, sub protecţia poliţiei
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Arbitrul meciului dintre Real Madrid şi Juventus (1-3), Michael Oliver a fost plasat sub protecţia poliţiei ]n urma ameninţărilor primite.

Michael Oliver, arbitrul meciului dintre Real Madrid şi Juventus (1-3), din sferturile Ligii Campionilor la fotbal, în urma căruia madrilenii s-au calificat în semifinale după un penalty controversat acordat în timpul adiţional, a fost plasat sub protecţia poliţiei, după ce a fost ameninţat pe reţelele de socializare, a anunţat, luni, poliţia regiunii britanice Northumbria, citată de AFP.

De la penalty-ul acordat, transformat de Cristiano Ronaldo în min. 90+8, Michael Oliver şi soţia sa Lucy au fost ţintele unor mesaje insultătoare şi ameninţătoare pe reţelele sociale. Penalty-ul a fost contestat vehement de torinezi, în frunte cu portarul Gianluigi Buffon, care a fost eliminat de Oliver pentru reacţia sa. Imediat după meci, legendarul portar italian (40 ani) a declarat despre arbitrul de 33 de ani că a avut un sac de gunoi în loc de inimă.

În momentul acordării loviturii de pedeapsă, Juventus conducea cu 3-0 pe Santiago Bernabeu, după ce Real se impusese cu 3-0 la Torino, iar meciul se îndrepta spre prelungiri. Pe lângă mesajele din social media, numărul de telefon mobil al soţiei lui Michael Oliver a fost postat pe o reţea de socializare, aceasta primind mesaje insultătoare şi ameninţări.

Mesaje-infracţiuni

Suntem conştienţi de mesajele ameninţătoare postate pe reţelele de socializare, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Northumbria, regiune din nordul Angliei. Acest tip de comportament este total inacceptabil şi cei care scriu aceste mesaje trebuie să ştie că ele pot constitui infracţiuni, a mai precizat oficialul. Poliţiştii din cartier (unde locuieşte Oliver şi familia sa, n. red.) păstrează legătura cu victimele, le oferă susţinere şi cer ca orice nouă ofensă să le fie semnalată, a mai spus sursa menţionată.

Asociaţia arbitrilor profesionişti englezi (PGMOL) a condamnat aceste mesaje, în timp ce Twitter a confirmat că a şters de pe platforma sa mai multe tweet-uri în acest weekend. Oliver a condus sâmbătă un meci din prima ligă engleză de fotbal, între Huddersfield şi Watford. Totodată, UEFA a condamnat şi ea abuzurile la care este supus Oliver şi familia sa.

[citeste si]

UEFA condamnă cu tărie abuzurile direcţionate către Michael Oliver şi soţia sa. Am fost în contact cu ei şi le-am oferit susţinerea noastră şi avem încredere că autorităţile vor lua măsurile ce se impun împotriva indivizilor care s-au comportat nepotrivit în social media şi nu numai, se arată în comunicatul forului fotbalistic continental. AGERPRES (autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel