„Mica sirenă” a debutat pe primul loc în box-office-ul nord-american, în ciuda controverselor
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Lungmetrajul live-action "The Little Mermaid", produs de Disney, s-a clasat pe prima poziţie în box-office-ului nord-american în primul său weekend de proiecţii, profitând de "Memorial Day", o sărbătoare federală celebrată luni în Statele Unite, a anunţat compania Exhibitor Relations, citată de AFP.  

"The Little Mermaid" a obţinut încasări de 117,5 milioane de dolari după proiecţiile sale organizate în cinematografele nord-americane. Intriga acestui remake al celebrului desen animat din 1989 de desfăşoară tot în Marea Caraibilor în jurul anilor 1830, în proximitatea ţărmurilor unei insule fictive. În apa mării trăieşte Ariel (interpretată de Halle Bailey), o sirenă de 18 ani, cea mai tânără dintre cele şapte fiice ale regelui Triton (interpretat de Javier Bardem), care conduce oceanele din regatul său submarin.

Jucăuşă şi curioasă, Ariel admiră dintotdeauna lumea oamenilor. Această pasiune o face să accepte un pact îngrozitor cu mătuşa ei, vrăjitoarea mărilor Ursula (jucată de Melissa McCarthy).

"De un deceniu, Disney a făcut ca remake-urile live-action ale filmelor să devină un fenomen puternic", a declarat analistul David A. Gross de la cabinetul FranchiseRe.

El notează totuşi că "The Little Mermaid" a înregistrat o performanţă mai puţin bună în primul său weekend de proiecţii în comparaţie cu cele reuşite de "The Lion King" în 2019 (191,8 milioane de dolari) şi "Beauty and the Beast" în 2017 (174,8 milioane de dolari).

Filmul "Fast X" a pierdut poziţia de lider şi a coborât pe locul al doilea cu încasări de 29,5 milioane de dolari - aproximativ jumătate din încasările obţinute de acest film de acţiune produs de Universal, care face parte din franciza "Fast & Furious", în weekendul precedent cu ocazia lansării sale oficiale.

Lungmetrajul Marvel "Guardians of the Galaxy Vol. 3" şi filmul de animaţie "Super Mario Bros. Movie", inspirat din jocul video cu acelaşi nume, au pierdut şi ele câte o poziţie, coborând pe locurile al treilea şi al patrulea, cu încasări de 25,3 milioane de dolari, respectiv 7,7 milioane de dolari, scrie Agerpres.

Comedia de acţiune "The Machine", produsă de Sony, s-a clasat pe poziţia a cincea cu încasări de 5,8 milioane de dolari. 

Topul 10 din box-office-ul nord-american este completat de următoarele producţii cinematografice:

6 - "About my father" (5,3 milioane de dolari)

7 - "Kandahar" (3 milioane de dolari)

8 - "You Hurt My Feelings" (1,8 milioane de dolari)

9 - "Evil Dead Rise" (1,2 milioane de dolari)

10 - "Book Club: The Next Chapter" (1,2 milioane de dolari).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel